Två tjejer från Uppsala som går andra året på samhällspogramet. Vi skriver om våra liv och vad som händer i det. Vi båda är intresserade av skönhet. Annars umgås vi mycket med varandra och med andra kompisar. Läs bloggen så får ni veta mer.

Packning

Publicerad 2012-09-30 17:32:34 i MatildaNakev,

Nu är jag hemma igen. Vi åkte runt och köpte lite saker innan vi åkte över till pappas kompis dotter och fika. Eller ja pappa är kompis med henne och hennes man också. Deras lilla dotter på två och ett halv år va helt vild men väldigt väldigt söt!
 
Nu ska jag upp och packa resväskan, ska ju till mamma ikväll, sen så ska jag även rensa ut lite i sovrummet hade jag tänkt. Pappa och Anton ska byta däck på bilen medansåt och sen blir det middag tillsammans innan pappa skjutsar mig till mamma.
 
Nej, packning står på schemat!
 
// Matilda Nakev

Mysmorgon

Publicerad 2012-09-30 14:30:16 i MatildaNakev,

Mathilda åkte för ungefär en timme och 45 min sen. Blev int att vi kollade på någon film igår för den funkade inte, men det gjorde inget för båda skulle ändå ha somnat. Imorse vaknade vi vid tio men låg och prata innan vi gick upp och åt frukost. Sen satte/ la vi oss i sängen och kollade runt på datan och bara prata en massa. Mysmorgon!
Jag älskar dig men fina fina vän!♥
 
Nu ska jag hoppa i ett par andra byxor och sen ut och åka runt lite med pappa och Anton. Vi ska åka runt och kolla i lite affärer och så!
 
Vi får höras senare!
 
//Matilda Nakev

Hemma!

Publicerad 2012-09-30 00:04:25 i MathildaOhlsson, MatildaNakev,

 
Nu kom vi precis hem igen efter bion. Filmen var väldigt bra och spännande. Både vi gillar sånna här typer av filmer där det är mord inblandade. Tror vi både hoppade till några gånger, iaf jag (matilda N)
Nu ska vi ner och ta en kvällsmacka sen ska vi mysa ner oss i sängen och kolla på film på datan, tror det blir LOL. Har hört att den ska vara väldigt bra!
 
Vi hörs imorgon, sov så gott!!
 
//Matilda och Mathilda

Biotime!

Publicerad 2012-09-29 20:08:16 i Allmänt,

Nu ska vi åka ner på stan och gå på Bio, vi ska se hypnositören :) VI kommer hem vid tolvtiden ungefär!
 

UTMANING-FANNIE

Publicerad 2012-09-29 16:24:21 i MathildaOhlsson, MatildaNakev,

 
Vi har kommit på en liten utmaning som vi ska köra mellan våra tjejkompisar som har bloggar. Den går ut på att man ska komma på 10 frågor och utmana en tjejkompis att svara på dem. Vi kom överens om att det inte får vara för privata frågor men annars kan de vara allt mellan himmel och jord. Vi drog lott och fick fram fannies namn så det är alltså hon som ska svara på våra frågor och sen ska hon skicka iväg 10 nya frågor till nån av oss andra (och man utmanar ju inte någon som redan fått frågor av en annan)
 
Här kommer våra 10 frågor till Fannie:
 
1. Din drömresa?
2. Hur tror du att ditt liv ser ut om tio år?
3. Om du fick välja mellan att bli den kändaste bloggerskan+ vara polis eller bara spela basket och bli proffs men inte få ha någon annan sysselsättning, vad skulle du välja?
4. Om du blev polisanmäld, vad skulle du ha blivit anmäld för?
5. Bara ha rosa kläder i resten av ditt liv eller ALDRIG mera få ha märkeskläder?
6. Om du fick dejta en kändis, vem skulle de då va?
7. Hoppa bungyjump eller hoppa falmskärm? Du måste välja ett av dem.
8. Vad drömde du i natt?
9. Ha en vältränad kropp men aldrig mer få äta sötsaker eller aldrig mer träna (men ha en normalkropp)men får äta sötsaker?
10. Är det något i ditt liv som du skulle vilja ändra, om jag isåfall vad?
 
Klick på bilden nedan för att komma in på Fannies blogg och så småningom kunna läsa svaren!
 
 
// Matilda och Mathilda
 
 

29 september

Publicerad 2012-09-29 11:58:04 i MatildaNakev,

Hejsan!!
 
Skulle ha bloggat för typ en timme sen men var tvungen att hjälpa pappa o Anton att städa. Våra inneboende som vi hade flyttade nämligen i torsdags och idag ska det komme nån ny och kolla på ett rum, eftersom vi är här så sällan så är det bra att ha en inneboende som är här när vi inte är det.
 
Duschat skulle jag också gjort för typ en timme sen men det fick jag skjuta upp på. Måste hoppa in i duschen ganska snart för sen kommer ju Mathilda. Vet inte när hon kommmer men hon skulle till gränby med sin mamma vid tio, o igår sa hon att hon kanske är här straxt efter tolv. Så jag har inte så mycket tid på mig haha! Men de gör inte så mycket om hon hinner komma innan jag duschat.Då kan hon bara få låna datan och kanske uppdatera er medans jag stå i duschen ;)
 
Nej vi får höras mer sen!
 
//Matilda Nakev

-

Publicerad 2012-09-29 00:37:25 i MatildaNakev,

Precis hem kommen från filmtittande hos kusinerna.
Sitter alldeles själv i köket och huset är tyst. Det ända som hörs är fläkten som surrar.
Dem andra är i tvättstugan och viker tvätt.
Mina tankar börjar snurra.
Jag vill veta varför?
Det är så mycket som jag undrar men ingen som kan svara.
Gjorde jag något fel?
Jag vet inte, och kommer inte heller att få veta.
 

Fredag

Publicerad 2012-09-28 20:16:19 i MathildaOhlsson,

 
Hej!
 
Sitter just nu i soffan och bara latar mig känns väldigt bra att inte gör nånting faktiskt, känner att jag verkligen behöver det!
Har precis ätit middag med pappa och lillebror. Vet inte om jag ska kolla på filmen dem kollar på eller om jag ska gå in på mitt rum och kolla på serier men får se hur jag gör.
 
Har som sagt inte hunnit bloggat mkt på senaste tiden men har haft fullt upp med skolan, bil teorikurser och annat skoj. Men jag ska verkligen bli bättre på att blogga!
 
Men nu ska jag kolla på filmen tror jag. Ha en bra fredagskväll!
 
Bild från veckan!
 
// Mathilda

Jag+Mathilda=SJUKA i huvudet!!♥

Publicerad 2012-09-28 19:36:22 i MatildaNakev,

Hej!!
 
Idag var vi ju på kontoret och jobbade. Vi satt där o jobbade i typ exakt två timmar. Vi har stött på lite problem som vi måste lösa ganska snabbt annars måste vi tänka om typ helt. Vi fick tag på lite viktigt personer och svaren vart inte som vi hoppats på tyvärr...Men annars jobbade vi på flitigt.
 
Sen ner på stan en snabbis o möta upp Lovisa o kolla på en mössa åt henne o skor åt mig. Men dem skorna jag hittade fanns inte i min storlek. Kíd tio i fyra åkte Mathilda o Lovisa hem o jag ringde pappa som visade sig vara på stan o skulle fika med en kompis o min lillebror. Så jag mötte upp dem o satt med dem sen åkte vi till Gränby för att kolla om skorna fanns kvar där o det fanns dem så fick dem av pappa för Anton hade tydligen fått ett par skor på stan.Så TACK snälla pappa! Kan lägga upp bild på dem sen.
 
Sen åkte vi runt o handlade lite o var hemma vid kvart över sex ungefär. Nu sitter jag och väntar på maten o chattade precis med Mathilda (hon skulle äta nu) o jag säger bara HERREGUD vilka ämnen vi kan komma in på. Nu satt vi o diskutera o spekulera i något helt sjukt. Fattar inte hur vi kommer på saker, aja bara inte personen får reda på något för vi känner inte personen speciellt bra o de skulle bli pinsamt haha!
 
Men ni får bild på skorna senare så hörs vi!
 
//Matilda Nakev

Prinssesan

Publicerad 2012-09-28 18:44:32 i MathildaOhlsson,

Jag och Matilda tänkte gå på bio i mrn och vi tror att vi bestämt oss för vilken film vi ska se :) Men nu undrar jag om det är någon som sett den här filmen? om isåfall vad tkr ni om den ? Tacksam för svar!
 
 
 
// Mathilda

28/9

Publicerad 2012-09-28 11:19:00 i MathildaOhlsson,

Hej!
 
Har precis sminkat klart mig och ska snart klä på mig och sen gå till farmor och farfar och äta lite lunch. Sen så ska jag ta 12.27 tåget in till skolan och fixa lite saker med vårat företag.
Vet inte när jag kommer hem men bloggar när jag kommer hem iallafall.
 
Har tyvärr väldigt stor bildbrist för tillfället men ska bli bättre!
 
// Mathilda

Jobb

Publicerad 2012-09-28 11:09:58 i MatildaNakev,

Ännu en regnin dag i detta land. Blir så less på allt regnande. Ibland undrar man varför inte Sverige är ett varmt och exotiskt land. Vill utomlands och det är NU! Tänk vad skönt att åka bort till ett varmt och vackert land och kunna ligga på stranden eller poolen och sola och bada (ibland, gilla rinte att bada egentligen). Kunna gå i shoprt o linne och ´gå på strandpromenader på kvällen med skorna i handen. Åhh dagdrömma kan man alltid göra... Men verligheten är att man sitter i kalla Sverige som det regnar var och varannan dag i nu.
 
Idag har jag inte så jättemycket på schemat vilket känns skönt. Ska vara i skolan vid ett (tiden ändrades) och träffa Mathilda och Didrik och jobba lite med företaget. Vi behöver få tag på olika personer o så. Efter det ska nog jag och Mathilda ner på stan och möta upp Lovisa en sväng innan jag sen ska åka hem och bara ta det lugnt. I helgen hoppas jag verkligen att denna förkylning lämnar min kropp.
 
Alldeles nyss kände jag mig stressad för att hinna med halv ett tåget, men nu undrar jag hur jag tänkte egentligen? Haha jag är ju i princip klar, de ända jag ska göra är att klä på mig andra kläder och borsta tänderna och de tar ju inte en timme och 20 min!
 
Vi hörs!
//Matilda Nakev

tomt

Publicerad 2012-09-27 18:31:57 i MathildaOhlsson,

hej! sitter just nu i en tom idrottshall o väntar på att klockan ska gå så att pingisträningen börja. var tvungen att åka hit 45 min tidigare för att pappa skulle på möte,så under håller mig själv med mobilen och lite musik. ska snart ställa upp borden så det är klart när barnen kommer! 
bloggar när jag kommer hem ikväll!
 
//mathilda

Kick Off

Publicerad 2012-09-27 18:17:02 i MatildaNakev,

Hej!
 
Idag var jag typ inte i skolan. Har ju varit sjuk och igårkväll när jag l mig hade jag feber och mådde sjukt dåligt så bestämde mig för att sova ut och stanna hemma. Så imorse sjukanmälde jag mig. Men kvart i tolv skulle jag ha en engelska redovisning i skolan och kände att jag inte kunde missa den så jag åkte in och redovisade den. Efter det åt jag lunch med Mathilda i skolan och sen klockan 14.00 skulle det vara en kick off på Uppsala konsert och gongress, vi ska ju starta företag och det var en kick off för det så den var viktig att gå på så kände att även fast jag inte mådde bra var jag tvungen att gå på den. Så egentligen även fast jag var sjukanmäld missade jag bara två lektioner, eftersom vi ändå hade fått ledigt från dem två sist för att gå på kick offen.
 
Det var en massa föreläsningar med dels tre andra unga som hade haft UF-företag förra året. Sen var det en annan jättebra föreläsare som hette Johannes Hansen som föreläste ganska länge. Han var sjuk bra, han jobbar just som inspirations föreläsare och rådgivare. Han var väldigt inspirerande och väldigt duktig på just det han gör. Han fick med sig publiken och gjorde roliga övningar och så. Som han borde alla föreläsaren vara.
 
Kom hem vid 20 i sex då föreläsningen slutade halv fem och sen så stannade jag och gjorde sällskap med Marhilda tills hennes farmor och farfar kom och hämtade henne.
 
Nu sitter jag hemma och ska snart äta middag, imorgon är det studiedag så vi är lediga men ska in till skolan och jobba med företaget vid tolv. Känns häftigt att säga att jag faktiskt har kollegor nu mera, haha!
 
//Matilda Nakev

60 ärliga frågor!

Publicerad 2012-09-26 21:10:00 i MatildaNakev,

1. Vad är ditt mellan-namn? Sara

2. Vad skulle du vilja heta i förnamn? vet inte

3. Är du i ett förhållande nu? Nej

4. Om ja, hur länge har ni varit tillsammans? -

5. Vem var du tillsammans med sist? med mitt ex haha

6. Får man fråga varför det tog slut? fråga kan man ju göra men kommer inte svara

7. Har du haft ett seriöst förhållande? Ja

8. Vem vet mest om dig? Mathilda

9. Vad gör du på fredagskvällar? Är hemma eller myser med vänner

10. Bästa filmen du någonsin har sett? vet inte, men jag älskar Wallander filmerna

11. Har du haft sex med fler än 5 personer? Nej

12. Har du någonsin varit full? Nej

13. Har du testat droger? Nej

14. Röker du? Nej

15. Snusar du? Nej

16. Saknar du någon just nu? Ja

17. Hur mår du idag? Sådär, är förkyld och har huvudvärk utan desslike

18. Hur många tabletter tar du dagligen? Tar inte tabletter dagligen

19. Vad gjorde du för exakt ett år sen? Oj, vet inte

20. Bästa minnet från sommaren? När jag och Mathilda var i Norge

21. Senaste landet du besökte bortsett från Sverige? Norge

22. När var du där? I början på Augusto

23. Är du rasist? Nej

24. Har du helt svenskt ursprung? Nej

25. Om nej, vart kommer du ifrån? Min pappa kommer Makedonien, men jag är född här

26. Föredrar du svenska eller utländska killar? Svenska

27. Ser du fram emot någonting just nu? Ja det gör jag

28. Sköter du skolan? Ja

29. Vad hade du för betyg förra terminen? det rör endast mig

30. Vad är det bästa du fått på ett prov? A och MVG

31. Vilket ämne var det? Har fått det på olika med bla Samhällskunskap

32. Har du fått IG i betyg? Nej det har jag inte

33. Har du spelat/spelar du i ett band? haha nej

34. Anser du dig vara intelligent? Intelligent och intelligen haha när de behövs kan jag vara det

35. Vilken har vart den bästa tiden av ditt liv? När jag lärde känna Mathilda i åttan

36. Vilken va den värsta tiden då? Delar av förra året och det här året fram tills nu typ

37. Har du mått jättedåligt psykiskt? Ja

38. Har du skurit dig eller gjort dig själv illa på nått sätt? Nej

39. Har du haft sömnproblem? Ja

40. Hur ofta gråter du? Oftare förr

41. Vad gör du när du mår dåligt? Försöker hitta på saker som får mig att må bra, pratar med Mathilda

42. Vem vänder du dig för att prata med när du mår dåligt? Mathilda

43. Vill du ha tillbaka någon av dina ex? Nej!

44. Vilken klass går du i nu? SA11B

45. Vilken skola? Fyrisskolan

46. Har du varit otrogen någon gång? Nej

47. Har någon varit otrogen mot dig? Inte vad jag vet om

48. Är du stolt över dig själv? Ibland

49. Vad är det bästa med dig enligt dig själv? Att jag tänker mycket på andra

50. Vad får du ofta komplimanger för? jag vet inte, jag är väldigt dålig på att ta åt mig av komplimanger

51. Har du lätt att få folk att skratta? Ja det har jag väl

52. Cider elller öl? Dricker inte, men om jag måste välja så blir det cider

53. Har du några talanger? Nej haha

54. Vet du om någon är kär i dig? Nej det vet jag inte

55. Är du kompis med ditt/dina syskon? Ja det är jag väl

56. Vad står det i ditt senaste sms? "Ja det gör vi puss :* <3"

57. Hur lång är du? Jag är ite säket men typ vid 166 cm

58. Hur mycket väger du? inget jag svarar på

59. Vilken storlek har du på kläderna? Det är olika, beror på var dem kommer ifrån och vad det är för sorts plagg

60. Har du svarat ärligt? Ja

Nu vet ni lite mer om mig!

// Matilda Nakev

Inte som alla andra bussresor

Publicerad 2012-09-26 18:44:49 i MatildaNakev,

 
Imorse när jag åkte bussen in till stan hände det en sak som inte så ofta brukar hända.
Jag satte mig som vanligt på ett fyrsäte. När dem är lediga sätter jag alltid mig vid ett av dem.
Några hållplatser efter mig kommer det på en kvinna på kanske 45 år och sätter sig mitt emot mig. Jag tänker inte så mycket på det eftersom man typ alltid får sitta bredvid eller mittemot en främling, så jag fortsätter lyssna på min musik ur hörlurarna, tittar ut genom fönstret och allt man åker förbi och kan inte låta bli att önska att jag hade legat kvar i sängen och sovit liiite till.
 
Fem minuter efter att kvinnan satt sig mittemot mig så kollar jag upp på henne och ser att hon... GRÅTER? Blir helt förvånad och först kan jag inte sluta titta för att se om jag verkligen sett rätt. Men mycket riktigt rinner tårarna ner för hnnes kinder, dem bara rinner och rinner och jag fäster blicken snabbt på något annat. Fick en väldigt obehaglig känsla i kroppen. Tyckte så synd om kvinnan. Jag vet ju inte varför hon gråter och jag känner ju henne inte så ville inte direkt fråga eller kolla hur det var med henne. Hon kanske hade blivit sur om jag uppmärksamade att hon satt och grät. Började föreställa mig de värsta sakerna som hade kunnat hänt henne.... Hade hennes barn dött? Har hennes man lämnat henne? Har någon av hennes föräldrar dött? Och en massa andra liknande tankar slog mig... Kom på att jag kanske skulle erbjuda henne papper eller en servett eller något så jag börjar rota i väskan för att se om jag hittar något papper... Vilket jag tyvärr inte gjorde. Borde egentligen haft papper eftersom jag snyter mig stup i kvarten för tillfället. Nej men jag tyckte synd om kvinnan och jag är glad över att det inte är varje dag man åker med någon som gråter på bussen, då skulle det bli jobbigt.
 
Ja kan ju säga att bussresan kändes inte som vilken som helst, och att jag hade önskat att jag legat kvar i sängen och sovit kändes inte lika nödvändigt längre, jag hade iaf inget att gråta för på bussen och det kändes så mycket bättre att jag inte ha det än att sova en timme till.
 
 
// Matilda
 

26 september

Publicerad 2012-09-26 16:29:12 i MatildaNakev,

Hejsan!
 
Ja då var skolfotot taget för i år. Känns skönt att det är gjort nu. Men tänka sig att man fixar sig så mycket för ett par bilder egentligen. Haha komiskt! Men när man går på gymnasiet så får ju alla gymnasieskolor ens bilde, eftersom man har gemensam skolkatalog. Nej men jag såg på klassbilderna och jag blundade iaf inte så det är ju iaf positivt. Jag, Malin och Fannie fick även tjuvkika på våra individuella bilder, den behöver jag inte komentera haha!
 
Imorse var jag ju hos tandläkaren. Idag blev jag faktiskt glad när jag insåg att besöket inte skulle ta bara 5 min som de annars brukar. Har ju haft tandställning tidigare i underkäken och nu har jag en liten ståltråd som sitter bakom tänderna där. Den hade lossnat på tv ställen så hon var tvungen att slipa och klistra fast den igen. Då slapp jag sitte ute i regnet i en halvtimme för att vänta på att stan skulle öppna. Nu kom jag precis ut nån minut innan butikerna öppnade.
 
Gick runt och kollade i butiker lite bara för att döda lite tid. Nästa sak jag skulle iväg på var klockan elva och jag skulle inte hinna hem emellan så kollade en stund innan jag åkte dit och sen vidare hem till mormor.
 
Nu har jag precis skickat in mitt hemprov, lämnade även ett ex i lärarens fack som man skulle efter skolfotot.
 
Nu ska jag läsa bloggar och sen göra engelska!
 
 
// Matilda Nakev

Mot skolfoto

Publicerad 2012-09-26 13:10:34 i MatildaNakev,

Nu har jag sminkat och plattat håret. Har även bestämt vad jag ska ha på mig, ska bara byta byxor och sen är jag klar. Sen ska jag om en liten stund hoppa in i mormors bil och åka mot skolan. Snälla mormor skjutsar mig så jag skulle slippa stressa så mycket. Måste även försöka täcka håret när jag går ut eftersom de typ regnar.Usch varför just idag när man plattat håret?
 
Nej nu ska jag sätta lite fart här, vi hörs när jag är hemma igen!
 
// Matilda Nakev

25 september

Publicerad 2012-09-25 23:12:00 i MatildaNakev,

Känner att våran blogg har sugit dem senaste dagarna, men det har varit så mycket. Och jag har mått dålig pga förkylning och feber och sånt men nu känns det bättre så hoppas de flyttar ur min kropp tills imorgon. Huvudvärk harjag även haft de senaste dagarna och har fortfarande men det går över snart hoppas jag.
 
Imorgon är det onsdag och jag är ledig. Eller ledig och ledig. Hela dagen är bokad känns det som. 09.20 ska jag vara hos tandläkaren, förnån kontroll eftersom jag haft tandställning förut. Dem besöken brukar ta 5 min så dem känns så jäkla onödiga men men bara att masa sig dit iaf. Sen vid 11 ska jag vara på ett annat ställe för en sak. Efter det snabbt hem till mormor och morfar för lunch och klockan två måste jag vara i skolan. För att vi har skolfoto.Hatar skolfoto! Man blir jämt så ful, alla andra blir fina och jag blir ful. Och så har man alltid sån ångest för vilka kläder man ska ha på sig. Jag har fortfarande inte bestämt mig, HEJ BESLUTSÅNGEST! usch. Får komma på det imorgon. Duschat gjorde jag iaf ikväll, hade tänkt göra det imorgon men sen så fick jag ju tandläkartiden tills imorgonbitti och örkar inte gå upp supertidigt för att duscha så det fick bli ikväll istället helt enkelt.
 
Nej nu ska jag sova så jag får lite sömn och inte har världens påsar under ögongen på fotot. Det skulle ju va fint. Eller inte.
 
En sak som känns jäkligt skönt är att mitt hemprov är klart, ska läsa igenom och kanske justera något imorgon innan det ska in till läraren. Hemprovet var en analys uppgift som man skulle skriva som hade med lag och rätt att göra. Ganska så klurig om man frågar mig.
 
Nej, GOD NATT!
 
// Matilda Nakev

Kattmys

Publicerad 2012-09-25 21:31:30 i MathildaOhlsson,

Hej!
 
Idag har jag inte haft tid att plugga då dagen har gått i ett. Först var det skola och efter skolan som slutade kvart över fyra så tog jag tåget till Storvreta och blev hämtad av mamma som slutade när tåget kom. Då åkte vi direkt till Tierp där jag hade min första körlektion på körskola, det gick helt okej faktiskt trodde det skulle kännas konstigt att köra med någon annan än med mamma och pappa men det gjorde det inte. Kan även säga att jag älskade bilen jag fick köra med! haha
 
När jag kom hem vid tjugo över sju tiden så åt jag direkt middag och sen så satt jag mig i sängen och skrev över sam uppsatsen på datorn och har nu precis blivi klar med den. Nu ska jag alldels starx hoppa in i duschen och sedan börja kolla på en film, kollar på en film istället för att läsa boken som är på engelska som vi har som skoluppgift men men haha.
 
Men nu ska jag sätta lite fart så jag somman idag och inte i mrn!
 
Kan även säga att mina katter är väldigt gosig idag och har gjort mig sällskap hela kvällen här i sängen :)
 
Bild från idag när vi hade håltimme. Bilden tog jag från Towe!
 
// Mathilda

Svarta sofforna

Publicerad 2012-09-25 11:55:03 i MatildaNakev,

Hejsan!
 
Nu sitter vi i svarta sofforna i skolan. För er som inte vet vad det är så är det ett par svarta soffor som man kan sitta och mya i källatren vid skolsystrarna och kuratorerna. Iaf är det är vi sitter nu. Alla sitter uppe med sina datorer och håller på med olika saker. 
 
Vi har ingen engelska så vi har håltimme och sen spenderar vi alltså i sköna soffor med datorerna. Snart ska även mormor komma förbi och lämna min plattång och en annan sak jag behöver. Vi har skolfoto imorgon och då behöver jag plattången. Tänker inte vara med på skolfotot om inte håret är plattet!
 
Bjuder på lite bilder här nerifrån svarta sofforna på oss tjejer!
 
Towe, Mathilda och Malin som sitter på andra sidan.
 
På den här sidan sitter jag, Fannie och Lovisa
 
//Matilda Nakev

NattiNatti

Publicerad 2012-09-24 22:37:58 i MatildaNakev,

Nu ska jag sova. Sorry för dålig uppdatering men jag har haft ont i huvudet hela kvällen och haft feber så har inte haft ork till att blogga eller ens haft något intressant att skriva. Gjorde aldrig något på samen ikväll, blev att jag gjorde spanskan men de andra orkade jag inte göra, inte lätt att koncentrera sig när huvudet håller på att sprängas...
 
Får se om jag går till skolan imorgon, beror helt på hur jag mår och hur febern ligger till. Hoppas på att jag mår bättre. Om jag inte är hemma och är sjuk så ska jag försöka få in en del inlägg imorgon som är lite roligare att läsa än om huvudvärk och att jag är snorig som in i bomben.
 
Nej nu är det dax för en date med John Blund!
 
Sov gott och hoppas ni alla drömmer sött! Mathilda brukar drömma helt sjuka drömmer så hoppas på att få höra någon rolig imorgon! Haha hennes drömmar kan vara dagarnas höjdpunkt!
 
// Matilda Nakev, som just nu springer runt och jagar en mygga i sovrummet. Haha YES jag fick ihjäl den nu kan jag sova ostört!
 
 

Alex Goot

Publicerad 2012-09-24 19:06:33 i MathildaOhlsson, Musik,

Hej!
 
HAr inte haft den bästa uppdateringen, men har inte haft något att skriva om typ. Har haft noll inspiration men ska förbättra mig!
 
Ligger just nu i sängen iallafall och ska snart börja med spanskan som vi har i läxa till i mrn, och sedan försöka göra klart sammen eller skriva in den i datan helt enkelt.
Efter skolan i dag så kom pappa och hämta mig så åkte vi till granngården för att köpa katt och hund mat och sedan till city gross för att köpa mat. Kom väl hem vid 5 tiden ungefär och har tagit det lungt fram tills nu. Men  nu ska jag sätta fart!
 
Tänkte bjuda på lite musik!
Har fastnat för Alex Goot, så bra!
 
 
// Mathilda

24 September

Publicerad 2012-09-24 17:18:58 i MatildaNakev,

Hej!
 
Kom hem för ugefär en timme sedan. Efter skolan så åkte jg iväg på ett möte innan det var dax att åka hem. Skolan var bra annars. Hade ju entreprenörskap imorse och det gick väl bra, idag var det en kort lektion så vi fick inte så jättemycket gjort och killen jag behöver få tag på svarad inte i telefonen heller. Menmen. Vi är egentligen lediga på fredag (studiedag) men då ska vårt företag till skolan och jobba lite. Blir nog bra.
Annars hände det inte så mycket i skolan.
 
Har även fått huvudvärk så skulle vara jätteskönt att lägga sig ner en stund och bara vila. Tror jag ska göra det och sen efter middagen så måste jag göra spanska läxan och skriva lite mer på min Samhällsanalys.
Så det är mina planer för kvällen.
 
Vi hörs senare nu ska jag lägga mig och vila en liten stund.
 
Så här ser det ut för mig just nu, är fortfarande lika förkyld så sitter i soffan med hushållspappret som sällskap ;)
 
//Matilda Nakev

X-factor

Publicerad 2012-09-23 20:17:48 i MatildaNakev,

Sitter i soffan och för en liten stund sedan hade jag gåshud. Tror alla som såg den första killen, Alexander 14 år, i X-factor hade det. Herredud vad duktigt den killen var! Han sjöng ju hur bra som helst och var endast 14 år. Låten han sjönd var Chris Medinas "What are words" och bara låten i sig är ju fantastisk och inte heller den enklaste att sjunga¨, alltså jag vart chockad över hur bra han gjorde den!
 
Ni som missade borde klicka er in på tv4play och lyssna. Nu ska jag fortsätta kolla på pogramet!
 
//Matilda Nakev

Tråkig dag

Publicerad 2012-09-23 17:45:52 i MatildaNakev,

Har inte så jättemycket spännande att skriva om. Jag har bara gjort skolarbeten och tagit det lugnt. Började på hemprovet som ska in i veckan. Men det var en sak som jag inte riktigt förstod så ska fråga läraren om hjälp imorgon.
Förkylningen är inte spciellt bättre, hostan har dock avtagit lite grann så hoppas den är helt borta imorgon. Hittade hostmedicin i skpået så blandade i den i juice så jag skulle få i mig lite hostmedicin. Haha hatar flytande mediciner. Har alltid alt allt i piller form sen jag var liten.
 
Nu har jag faktiskt bytt om till jeans och en annan tjocktröja. Har suttit i pyjamas hela dagen, vilket är okej om man är sjuk och bara är hemma. Men pappas kompis och hans fru kom för en stund sen så kände att jag var tvungen att byta om haha. Dem ska äta middag har så jag bör gå ner nu och hälsa och vara social, har inte gjort det än.
 
Vi hörs snare!
 
//Matilda Nakev

23/9

Publicerad 2012-09-23 14:33:26 i MathildaOhlsson,

Hej!
 
Har precis ätit upp min lunch och ska nu börja fixa mig för ska ta 15.23 tåget in till stan för att gå på innebandy, Storvreta- Tyresö.
Har inte gjort speciellt mkt i dag, skulle väl ha pckat men får försöka hinna göra det nu eftersom jag ska till pappa i kväll.
Men nu måste jag skynda mig bloggar mer i kväll sen!
 
// Mathilda

Hosta...

Publicerad 2012-09-23 11:40:39 i MatildaNakev,

Hejsan!
 
Imorse vaknade jag fortfarande väldigt förkyld, om inte ännu mer förkyld än vad jag var igår. Har fåt världens hosta idag också. Huvudet känns tungt och jag vill inte annat än att ligga i sängen/soffan och bara kolla på nåonbra film eller pogram. Har legat i soffan ett tag och nu ska jag pallra mig upp och laga lite lunch. Sen efter det måste jag ta tag i lite skolarbete. Får göra så gott jag kan och så mycket jag orkar. Men ska som sagt bara var hemma idag, vill bli frisk nu! Så nässpray är och tjocktröjor är mina bästavänner just för idag. Fryser så sjuktligt mycket.
 
Ska försöka få upp något roligare inlägg idag som handlar om något annat än min hosta och snoriga näsa, haha!
 
Vi hörs!
 
//Matilda Nakev

Dagen

Publicerad 2012-09-22 22:20:47 i MatildaNakev,

Hejsan!
 
Idag har min bloggning sugit något rejält, jag vet. Men jag har inte haft möjlighet att blogga förens nu. Efter förra inlägget kollade jag runt lite på datan. Sen var det dax för lunch och pappa ringde även och sa att han skulle hämta mig om typ två timmar så då hjälptes jag och mamma åt att packa min väska. Jag mådde inte alls bra och orkade inget så mamma hjälpte mig. Sen la jag mig på sängen för att vila och kollade på One tree Hill. Blev lite piggare av att bara ligga en stund och inte göra någonting.
 
Pappa kom sen och hämtade mig och vi svängde förbi gränby för att byta den där koftan som en maska gått upp i. Men det fanns inte kvar en till i min storlek så jag tog ett presentkort på HM då jag inte orkade prova kläder just då. Sen hämtade vi upp min farbror, min kusin och även min lillebror från ett ställe som dem varit på medans pappa hämtat mig. Vi åkte till city gross och handlade sen åkte vi hem till mina kusiner. Orkade egentligen inte stanna där och blev sur men det blev att vi stannade där ändå och kom inte hem för typ en timme sen. Kanske lite mer.
 
Nu ska jag lägga mig i sängen med datan och kolla på ett till One tree hill avsnitt och sen sova. Imorgon får det bli bättre uppdating från min sida.
 
Sov gott så hörs vi imorgon!
 
//Matilda Nakev

Pluggdag

Publicerad 2012-09-22 18:44:04 i MathildaOhlsson,

Hej!
 
Idag så har jag nästan bara suttit med skolböckerna hela dagen förutom små korta stunder då jag ätit mat eller kollat något snabbt på datan.
 
Dagen började med att jag var ute i det mindre fina vädret på en löprunda på 3 km, väldigt skönt var det. Sen frukost och sedan en lång och skön dusch.
Är även ensam hemma nu då de andra åkte till Alunda efter frukosten så har kunnat pluggat i fred utan att någon ska störa. Det har faktiskt gått riktigt bra då jag har nästan gjort klart min sam uppsats läst i eng boken och i UF boken några sidor som var bra att läsa. 
 
Nu ska jag läsa några till sidor i eng boken och sedan ska jag ta lördagskväll och bara ta det lungt utan att göra något!
 
Ha en toppen lördag alla!
 
// Mathilda
 

22/9

Publicerad 2012-09-22 11:40:26 i MatildaNakev,

Vaknade kvart över tio av att en liten Vincent drog av mig täcket och kröp ner bredvid mig. Fick en blöt morgonpuss och sen sprang han och hämtade ett gäng leksaksbilar till sängen och så låg vi och lekte med bilar ett tag. Tyvärr så slutade den lilla mysstunden på ett olyckligt vis. Jag gick upp snabbt för att gå på toa och innan jag ens kommer in i badrummet hör man en duns och straxt efter en liten kille som gråter. Både jag och mamma rusar in i rummet och där ligger mitt lilla troll och gråter på golvet. Gör ont i storasysterhjärtat att se lillen gråta. Men han blev glad ganska snabbt då jag och han letade redan på en napp. Haha lilleman och sina nappar.
 
Sen åt jag frukost framför tv:en medan mamma tränade lite  med wii fit och efter henne gjorde jag några övningar. Rocka rockring är både min och mammas favorti. Men man ser dock ut som ja, jag vet inte vad. Haha!
 
Nu sitter jag i soffan och kollar på fångarna på fortet med mamma. Min förkylning är typ värre idag så jag ska bara ta det lungt och plugga lite senare.
 
Det var väldigt mysigt igårkväll. Mathilda har ju redan skrivit vad vi gjorde och var vi var så känns onödigt att upprepa.
 
vi hörs!
 
//Matilda Nakev

Mys! ♥

Publicerad 2012-09-22 00:05:10 i MathildaOhlsson,

Hej!
 
Idag från jag kom hem så har det varit full rulle, började med att jag packade ner all smutstvätt jag hade så mamma kunde tvätta den i tvättstugan. Sedan städade jag 3 av 6 trapphus så får göra resten i mrn, lagade sedan maten eller jag stekte lövbiffen typ efter det medans jag väntade på att potatisgratängen skulle bli klar så plattade jag mitt hår lite till och sminkade mig lite till haha.
Tog sedan 19.23 tåget med Lovisa och Matilda in till stan, vi gick till cafe linne och satt oss där och väntade på Fannie som hade träning. Vi hade det super mys med massa skratt och prat. När klockan närmade sig tio så gick vi i regnet till Max och satt där ett tag. Jag och Lovisa tog tåget 23.19 och Matilda tog sin buss och Fannie sin cykel. Tack för en jättemysig fredagskväll Flickor! ♥
 
Nu sitter jag hemma i soffan och ska snart göra i ordning mig för sängen.
Godnatt alla underbara människor!
 
 
// Mathilda

Fin låt!

Publicerad 2012-09-21 21:10:00 i MatildaNakev, Musik,

Nu sitter jag inne på något mysigt café med fina vänner och bara myser.Så tisinställde det här inlägget åt er så ni kan få lyssna på en väldigt fin låt såhär på fredagskvällen. 
 
 
//Matilda Nakev

Kvällsplaner

Publicerad 2012-09-21 18:06:28 i MatildaNakev,

Hejsan!
 
Kom hem vid kvart i fem ungefär.Har inte gjort så mycket mer än att äta middag och planerat kvällen med några vänner. Vi tänkte åka in till stan och sätta oss på något fik. Blir jättemysigt♥
 
Skolan var bra idag. Sista lektionen var ju entreprenörskap och vi jobbade med företaget. När vi skulle bilda grupper så frågade vi en annan kille i entreprenörskapsklassen via facebook om han ville vara med oss(han var inte där den dagen) och han sa att han ville veta lite mer om idén och så. Så idag pratade Fannie med honom, han pratade även med en annan grupp men bestämde sig för att vara med oss. Vilket vi tycker är jättekul! Så nu är vi inte bara tjejer utan har en kille i företaget också. Vi började även kolla upp lite saker som behövs och jag ringde även vårt försa jobbsamtal idag. Har aldrig blivit kopllad till så många olika personer i samma samtal tidigare haha! Var jäkligt nervös men det gick superbra.
 
Nu ska jag, eller ja jag vet inte vad kjag ska göra men om ett tag bör jag börja fixa mig då jag ska ta bussen om drygt en timme in till stan.
Slänger upp en dagens klädsel här också!
 
 
//Matilda Nakev
 
 

I väntan på RoS

Publicerad 2012-09-21 10:18:40 i MathildaOhlsson,

Godmorgon!
 
Just n sitter jag och Lovisa och väntar på att rätten och samhället ska börja om ca 20 min, det är våran första lektion idag så det är riktigt skönt!
 
// Mathilda

God morgon alla fina!

Publicerad 2012-09-21 08:46:07 i MatildaNakev,

Iförrigår vaknade jag med halsont men efterso jag bara hade ont i halsen så tänkte jag men de går över snabbt. Igår kändes det bättre. Men imorse när jag vakna hade förkylningen brytit ut. Halsen gör inte så jätteont längre men jag är äldigt hes, rösten håller på att försvinna och näsan bara rinner och irriterar. Huvudet känns som det väger ton men men. Hoppas på att det blir en kort förkylning. En sån som bara tittar in och lika snabbt ut igen. Haha!
 
Nu sitter jag och äter frukos. Sminket är på redan ska bara klä på mig och fixa håret sen innan jag går ut till bussen vid fem i halv.Juste borsta tänderna är ju bra att göra också. Malin är redan inne i stan och tränar så blir ingen sällskap på bussen idag :(
 
Jag är så jäkla taggad på entreprenörskapen som vi har i eftermiddag. Det är abslout ett av mina favvo ämnen nu!
Nu ska jag borsta tänderna och sen fixa mig!
 
Ha en bra dag, och idag är det ju FREDAG!!
 
//Matilda Nakev

Irriterande

Publicerad 2012-09-20 22:46:00 i MathildaOhlsson,

Hej igen!
 
Efter att jag hade skrivit förra inlägget så ringer jag E för att fråga efter nyckeln men han var inte hemma så ringer en annan men han var inte heller hemma och hade med sig nyckeln ringer en tredje och han svarar inte ens.. så kul eller inte.. Så var tvungen att cykla istället för att springa dit eftersom jag inte skulle hinna ner annars,, samla alla barn när jag kommer fram och säger att vi får hitta på något ute för det ska kanske komma någon med nyckel som inte tillhör pingisen.. men tiden går och ingen kommer så bestämmer mig för att ställa in träningen då det börjar regna.. Så åkete hem efter en halvtimme något mer irriterad än innan och lite kallare och utan att tränat..
 
Men nu är jag iallafall på bättre humör då jag la mig unde filten och kollade på oth och drack te när jag kom hem. Har även duschat och kollat lite på tvn. Ska nu borsta tänderna och sen lägga mig och sova!
 
 
 
Godnatt alla fina!
 
// Mathilda

Pingis

Publicerad 2012-09-20 18:27:00 i MathildaOhlsson,

 
HEj alla!
 
Som sagt så var det ju ingen vanlig skoldag då vi hade utvecklingsamtal. Och så skulle vi även fixa våra kontor på entreprenörskapen, det blev riktigt bra!
 
Kom hem vid halv tre tiden och skulle egentligen då städa trapphusen men fick jätteont i huvudet så valde att lägga mig o villa istället, så får göra det i mrn istället. Nu så är jag färdig ombytt och ska snart ta en springtur till pingisträningen, tänkta att varför inte springa dit och hem så jag tar två flugor i en smäll liksom!
 
Nej men nu måste jag sticka så jag hinner hämta nyckel och ställa upp borden innan träningen börjar!
 
 
 
// Mathilda

Fint kontor!

Publicerad 2012-09-20 18:17:00 i MatildaNakev,

Hej!
Sov ju hos Fannie inatt och det var jättemysigt! Imorse var vi i skolan vid nio och då skulle vi ju göra små kontor i vårat klassrum. Nu är det bara vi och våran lärare i entreprenörskap som kommer in i det rummet som nu är fyllt med fyra kontor. Vi fick det jättefint och vi var väl klara med möbleringen vid tolv och då gick vi och åt sen gick våran lilla grupp och satte oss i vårt kontor och började diskutera våran affärsplan. Vi skrev upp sånt som behövdes kolla upp och saker vi behövde dit. Namn kom vi även på. Åhh jag hoppas verkligen att detta går att genomföra. Tror det kan gå riktigt bra. Men här avslöjar jag inget förens allt är kollat och vi är säkra på att det blir det här. Inte ens våra andra vänner vet om våran affärsidé.
 
Mormor hämta mig vid två, då åkte vi och köpta två blommor som jag senare när jag var tillbaks klockan fyra i skolan för utvecklingsamtal lämnade på kontoret. Fick med mig två krukor och en ställning man lägger papper i och lite annat från mormor så nu har vi iaf några av sakerna vi behövde. Men blommor kände vi var ett måste. Haha lite hemtrevligt och fint ska det ju ändå vara på ett kontor. Ska försöka ta lite bilder sen på hur vi har vårat kontor. Men just nu står det an massa (än så länge) hemliga idéer på våran whiteboard så bilder får komma senare.
Är så taggad på det här med företaget nu och kan inte annat än att längta tills imorgon då vi har entreprenöraskap.
 
Just nu är jag hemma hos mormor och morfar. Åkte hit efter utecklingsamtalet och åt middag. Vid sju ska jag ner till mammas jobb och göra sällskap med henne hem till Storvreta.
Vi hörs när jag är hemma igen.
 
En bild som jag tog innan jag sprang till bussen igår när jag skulle till Fannie!
 
// Matilda Nakev

Teori

Publicerad 2012-09-19 21:42:07 i MathildaOhlsson,

Är nu hemma en efter tre timmars teori i Gävle och jag kan väl inte påstå att jag lärt mig något nytt eller kanske lite men inte mkt. Man kan det mesta redan, men eftersom jag har moppe/AM kort så har jag redan gjort den här teorin redan typ för de är nästan exakt likadana.
 
Men sitter nu iallafall hemma i soffan och kollar på efterlyst och ska snart hoppa in i duschen och sen lägga mig i min skön efterlängtade säng!
 
Godnatt!
 
Hahah nästan så det stämmer!
 
// Mathilda

Halloj!

Publicerad 2012-09-19 18:50:18 i MatildaNakev,

Malin svängde förbi mig en snabbis vid två tiden när hon var på väg hem från bussen. Vi åt lite mellis här hos mig innan vi gick hem till henne.
Hemma hos henne så satt vi oss vid datan och pratade en massa. Chattade på facebook och sen skypade vi med fannie. En fik gif passade vi på att göra. Klicka er in på hennes blogg om ni vill se den. Ni hittar en länk till hennes blogg under länkar i högerspalten.
 
Vet inte när jag kom hem men det var väl runt sex tiden skulle jag gissa på för har bara hunnit äta och packat väskan typ. För ska nämligen hem till fina Fannie och spendera natten där ikväll. Blir nog jättemysigt♥
Min buss går härifrån 19.25 så jag har en del tid på mig men har dock inte bågot att göra så försöker döda lite tid med att blogga haha.
 
Imorgon är vi också "lediga", vi är lediga förutom att vi ska ha utveckligsamtal typ 20 min ivar men man är liksom bara där på sin tid och sen åker man hem. Men vi som går entreprenörskap och ska starta uf-företag. Vi har fått ett helt eget rum på skolan som bara vi och våran lärare kommer kunna komma in i med våra kort så vi ska vara där imorgon och möblera om. Liksom fixa små kontor till alla företagen i rummet. Blir nog bra. Drygt bara att vi ska samlas redan klockan nio och jag har ju inte utveckligsamtal förens 16.20. Men men sånt är livet.
 
Nu ska jag avrunda inlägget så det inte blir alldels för långt!
Ha det bra så hörs vi kanske senare!
 
// Matilda

på tåget

Publicerad 2012-09-19 15:48:00 i MathildaOhlsson,

hej!
är nu på tåget på väg till gävle för körkortsteori. hann hem en timme för att äta lite snabbt. upptäckte att tåget har wifi så då tänkte jag att ja kunde blogga lit innan lovisa kommer på. kommer hem vid halv tio i kväll så får se om jag bloggar då;
 
ha en fortsatt trevlig dag! märkte precis att man kan ladda upp bilderfrån mobilen man har inte kunnat gjort det förr om man inte har haft iphone där man kan ha bloggappen eller är det bara jag som inte fattat hur man gjort ;)
 
//mathilda
 
 
 
 

BILDBOMB- SHOPPING

Publicerad 2012-09-19 13:37:00 i MatildaNakev, Shopping,


Mörkblåa Jeans - Carlings

Blå stickad tröja- Carlings

Svart stickad tröja- Vero Moda
Svart Blus- Vero Moda

Vanlig enkel rosa t-shirt- Vero Moda

Blå t-shirt- Vero Moda

Svart blus- VILA

Vinröd stickad tröja- Gina tricot

Vanligt lång svart linne- Gina Tricot

Svart tubhalsduk- Gina Tricot

Vinröd tröja- Vero Moda

Lika dan som den förra fast i svart- Vero Moda

Brun/beige tröja- Vero Moda

Vit kabelstickad tröja- HM

Marinblå kabelstickad tröja- HM

Mintgrön T-shirt - HM

Vit stickad kofta- HM (dock såg mamma att en maska gått upp på baksidan så måste åka in och byta)

Svarta fina vantar- HM

Svart tröja som jag kommer ha över skjortor- Vero Moda

Vit skjorta- HM

Ljusblå skjorta- HM

Ljusrosa skjorta- HM

Enkel korallfärgad blus- HM

Enkel blåfärgad blus- HM

Grå munkjacka- Gina Tricot
Sen så köpte jag även underkläder och strumpor men de lägger jag inte upp här. Kan även ha glömt något plagg men det är nog inte hela världen. Men då har ni fått se vad jag shoppade i helgen.
 
// Matilda Nakev
 
 

19/9

Publicerad 2012-09-19 09:23:26 i MatildaNakev,

Jag har varit vaken i ungefär 40 minuter. Just nu sitter jag i soffan och äter frukost och ska kolla på Svenska Hollywood Fruar. Missade avsnittet igår så det blir att kolla på det idag istället. Ska nog även se Ung och Bortskämd men om jag gör det nu idag eller en annan gång får vi se.
 
Nej nu ska jag starta ´Hollywood fruar så hörs vi senare!
// Matilda Nakev

GodNatt

Publicerad 2012-09-18 22:37:19 i MatildaNakev,

Sitter i köket. Har precis sagt god natt åt min fina vän Fannie på Skype för hon skulle sova och Mathilda skrev jag med på Whatsapp för inte så längesen men hon skulle också sova för ett tag sen.
Själv är man ju ledig imorgon så känner inte sån jättestor stress till att komma i säng exakt samma tid som alltid men ska snart krypa ner jag också. Ska bara tvätta bort smink, borsta tänderna, byta om och sånt innan och sen ligger jag säkert och kollar runt lite på Ipaden i sängen innan jag sover.
 
Vi får höras imorgon! Hoppas ni alla sover gott!
 
// Matilda Nakev

Inspiration

Publicerad 2012-09-18 21:23:00 i Hår, Inspiration, MathildaOhlsson,

 
 
 

Älskar flätor tkr det är så fint och så kan man göra så mkt med flätor. Tyvärr så är mitt hår lite för kort just nu att göra fina flätor med men snart så är det långt igen!
 
// Mathilda
 

Tisdag

Publicerad 2012-09-18 20:56:39 i MathildaOhlsson,

Hej!
 
Dagen började med sovmorgon till kvart i tio och vi hade då spanska. Efter det så var det lunch och Engelska och Svenska, hade egentligen historia också men jag och Lovisa gick efter Svenskan då vi skulle ta tåget till tierp och gå på Risk 1an som man måste göra för att ta körkort. Det var mellan 17- 20 vå vi tog 20.05 tåget hem och kom hem vid halv någon gång. I mrn ska Jag och lovisa på körkortsteori så då kommer jag inte heller hinna blogga så mkt.
Nu när jag kom hem så hade jag tänkt att jag skulle springa men det var ingen som orkade följa med mig ut och jag vågar inte springa själv haha!
 
Nu ska jag kolla på svenska hollywood fruar eller ja när det börjar om 5 min. Sen så blir det att sova för att orka med en lång morgondag!
 
// Mathilda

Giffar

Publicerad 2012-09-18 19:32:00 i MatildaNakev,

Som ni kanske märkte tidigare idag så har jag och Mathilda lärt oss hur man gör giffar (alltså bilder som rör sig eller hur man ska säga). Det var fina Lovisa som visade oss idag i skolan hur man gjorde. Tack så mycket.
Så det kommer nog kunna bli att vi kommer lägga upp ganske många giffar framöver. Haha och et är ju så sjukt roligt när man ska ta bilderna. Iaf när jag och Mathilda tar för vi skrattar och skrattar! Så samtidigt som man tar dem har man ju väldigt roligt!
 
Men då vet ni att vi fick lära oss hur man gör sånna idag och att det kan komma att bli ganska många giffar framöver.
 
// Matilda Nakev

18/9

Publicerad 2012-09-18 18:28:01 i MatildaNakev,

Hejsan!
 
Halvligger just nu i sängen med datan på magen. Kikar runt på en massa bloggar och kommer på att jag kanske borde uppdatera min egna också. Idag gick vi i skolan till 16.15 sen gjorde jag sällskap på bussen med Towe hem. Malin skulle iväg så hon åkte inte hem. När jag kom hem så var det typ middag på engång och sen parkerade jag mig här i sängen med datan.
 
Har även sprungit runt och letat efter batterin, utan framgång så jag måste tyvärr meddela om att idag blir det inte heller några bilder på kläderna. Åhh blir så irriterad. Vill ju lägga upp allt fint som jag köpte i helgen. En annan dag helt enkelt. Förhoppningsvis imorgon. Imorgon är jag ju även ledig. Ska in till Fannie imorgon lkväll och sova där. Kommer bli mysigt♥
 
Nu ska jag kolla runt lite på alla bilder jag har på datan och om ett tag tänkte jag lägga in en liten bildbomb med vissa bilder. På vad får ni se när ni klickar er in senare!
 
// Matilda Nakev

Mot skolan

Publicerad 2012-09-18 08:51:46 i MatildaNakev,

Nu är jag klar o ska ut om typ 3 min för att möta Malin och åka till skolan! Hörs senare!

//Matilda nakev

Bilden e suddig men skit samma :p

Mina kommentarer

Publicerad 2012-09-17 22:37:29 i MatildaNakev,

Ja jag vet inte riktigt vad jag ska börja nu när jag ska kommentera gästblogginlägget. Kan ju iaf börja med att säga att jag satt och skrattade och kunde inte sluta le när jag läste dem fina orden Fannie skrivit. Dem värmde och det var verkligen roligt att läsa om hur hon uppfatade mig och Mathilda i skolan. Och att bli liknade med rpsa prinsessliknande varelser blev jag bara glad och full i skratt av. Haha ja vi kanske är lite prinsessliknande och jag kan säga att vi lever i våra fluffiga rosa små moln. Och skrattar gör vi MYCKET, eller som Fannie uttryckte det med att vi hade kaosartade skrattatacker haha! Och även som hon sa så är det oftast bara jag och Mathilda som förstår dem!
 
Fannie känner oss väldigt väl så allt hon skrivit stämmer in på oss. Men jag vet att hon gillar oss och vi gillar henne minst lika mycket! Faktum är att jag älskar min fina Fannie och att ha henne i klassen är underbart! Man kan säga om jag och Mathilda bidrar med skrattatacker, killprat och en massa knas så bidrar hon med kanske lite mer coolhet än vad vi gör haha, hon bidrar även hon med en massa knas och är väldigt rolig! Det är en cool tjej som jag verkligen ser upp till!
 
Nej nu ska jag sova, vet att jag sa att ett inlägg med all shopping skulle upp idag men vi hade inge batteri i kameran så jag får fixa det imorgon. Haha Lovisa sa idag i skolan att hon går och väntar på att få se allt men den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge, ellerhur Lovisa? ;)
 
Sov gott!
 
// Matilda Nakev

Sjuttonde September

Publicerad 2012-09-17 22:27:05 i MatildaNakev,

Hej!
 
Idag har jag inte gjort så jättemycket. Var ju skola som vanligt sen följde jag med Malin till polishuset för att kolla en grej, polishuset ligger ju mitt emot skolan typ så det är ju ändå på väg till bussen. Sen tog vi bussen hem. På bussen kommer Malin på att hon glömt sina nycklar hemma så hon fick följa med mig hem. Vi käkade mellis, satt och chattade på ipaden och lite sånt. Hon var väl kvar i tre timmar ungefär innan hon gick hem mot sitt håll. Då åt jag middag och sen gick jag o mamma ut en stund med vincent och träffade grannarna utanför. Eller ja Tilde, grannflickan, hade kommit o plingat på innan middagen o undrade om jag kunde komma ut en stund så då gjorde vi det efter middagen.
 
Sen var det bara in och sätta sig och skriva en analysuppgift om dödsstraff. Herregud säger jag bara. Det var inte så jättesvårt när man väl kom igång för då gick de rätt snabbt men ändå lite krångligt då jag inte riktigt vet hur jag tar ställning till den frågan. Ska det vara tillåtet eller inte? Ja det är väl det som den stora frågan är. Aja har iaf skickat in den sen får vi se vad läraren tycker om den. Får tänka att det faktiskt är första uppgiften inom Rätten och Samhället (RoS som vi så fint förkortar det).
 
Nu ska jag snart hoppa i sängen men för att göra min fina vän fannie glad så ska jag först skriva om en sak. Sa ju att jag skulle kommentera det fina gästblogginlägget hon gjorde.
Men jag gör det i ett inlägg dirket efter det här så detta inte blir alldeles för långt haha!
 
// Matilda Nakev

Sjuttonde September

Publicerad 2012-09-17 22:27:04 i MatildaNakev,

Hej!
 
Idag har jag inte gjort så jättemycket. Var ju skola som vanligt sen följde jag med Malin till polishuset för att kolla en grej, polishuset ligger ju mitt emot skolan typ så det är ju ändå på väg till bussen. Sen tog vi bussen hem. På bussen kommer Malin på att hon glömt sina nycklar hemma så hon fick följa med mig hem. Vi käkade mellis, satt och chattade på ipaden och lite sånt. Hon var väl kvar i tre timmar ungefär innan hon gick hem mot sitt håll. Då åt jag middag och sen gick jag o mamma ut en stund med vincent och träffade grannarna utanför. Eller ja Tilde, grannflickan, hade kommit o plingat på innan middagen o undrade om jag kunde komma ut en stund så då gjorde vi det efter middagen.
 
Sen var det bara in och sätta sig och skriva en analysuppgift om dödsstraff. Herregud säger jag bara. Det var inte så jättesvårt när man väl kom igång för då gick de rätt snabbt men ändå lite krångligt då jag inte riktigt vet hur jag tar ställning till den frågan. Ska det vara tillåtet eller inte? Ja det är väl det som den stora frågan är. Aja har iaf skickat in den sen får vi se vad läraren tycker om den. Får tänka att det faktiskt är första uppgiften inom Rätten och Samhället (RoS som vi så fint förkortar det).
 
Nu ska jag snart hoppa i sängen men för att göra min fina vän fannie glad så ska jag först skriva om en sak. Sa ju att jag skulle kommentera det fina gästblogginlägget hon gjorde.
Men jag gör det i ett inlägg dirket efter det här så detta inte blir alldeles för långt haha!
 
// Matilda Nakev

17/9

Publicerad 2012-09-17 21:02:37 i MathildaOhlsson,


Hej!
Idag var det skolan från 8.30- 14.35, när vi slutade så åkte jag och Bella och gymade till tio i fem så det blev ungefär en och en halv timme riktigt skönt! Det blev en hel del prat också eftersom Bella har bytt skola så har vi inte träffats på några veckor, men nu ska vi försöka gymma en gång i veckan tillsammans:)
 
När jag var klar på gymmet vid fem tiden så gick jag och mötte upp mamma och pappa som hade varit på ett möte på stan, v möte sedan upp Mikke för att åka och handla lite mat. Jag fick även övningsköra hela vägen hem från stan, gick faktiskt riktigt bra :)
 
När jag kom hem så åt jag middag och sedan satt jag mig framför datan och kollade lite. Har också gjort klart våran analys uppgift vi hade i RoS, har precis skickat in den. Så nu ska jag ta och fika lite med min familj :)
 
Ha en bra kväll alla!
 
 
// Mathilda
 
 

Hos mormor och morfar

Publicerad 2012-09-16 18:14:19 i MatildaNakev,

Hejsan!
 
Idag var det ju shopping som stod på schemat igen. Jag och min morbror åkte mot gramby vid halv tolv tiden. Jag gick (sprang) runt i butikerna och kollade och köpte det jag skulle ha. Vi ett tiden var jag klar och en massa kläder rikare och då tog vi bilen ner på stan. Vi gick till Cupido och åt en sllad i var sen gick vi till fågelsången och träffade några kompisar till min morbor. Satt där och pratade och dem andra fikade. Vid strax innan fyra var vi hemma hos mormor och morfar och ja det är där jag fortfarande är. Mamma och peter sitter och äter middag med mormor och morfar. Jag åt middag lite tidigare för det var egentligen inte planerat att dem skulle äta här.
 
När dem är klara ska vi åka hem och då ska jag över till Malin en stund. Vet att jag sa att bilder på allt jag köpt skulle komma upp idag men kommer inte hinna de idag då tiden gått så fruktansvärt snabbt så det får bli imorgon istället.
 
Nu ska jag sätta mig och kolla på ICE AGE med vincent igen. Får se om vi hörs senare eller imorgon!
 
//Matilda Nakev

Träningsbyxor

Publicerad 2012-09-16 16:48:25 i MathildaOhlsson, Shopping,

Eftersom mina träningsbyxor gick sönder i onsdags när jag var ute och sprang så köpte jag ett par nya i torsdags på HM. Har inte provat några av deras träningskläder förut men dem var riktigt fina tycker jag och så var dem inte så dyra heller, 299 kr.
 
// Mathilda

Söndag

Publicerad 2012-09-16 14:40:11 i MathildaOhlsson,

Hej!
 
Vaknade runt nio tiden med alldels för lite sömn då jag inte kunde sova förens vid tre tiden. Så idag är ingen bra dag vill bara lägga mig och sova.. Nu ska jag försöka göra rätten och samhäll uppgiften som ska vara klar i mrn.
Ska också försöka läsa engelska boken men får se, ska egentligen städa trapphusen idag också men det får bli en annan dag istället tror jag.
 
Ha en bra söndag alla!!
 
// Mathilda

16/9

Publicerad 2012-09-16 09:55:03 i MatildaNakev,

Hejsan!
 
Sitter nu framför datan i mitt rum. Jag vaknade av mig sjlv vid åtta imorse så då gick jag upp och tog ett bad på engång. Sen har jag ätit frukost, fixat mig, bytt lakan i sängen och busat lite med Vincent också. Sitter nu och väntar på att min morbror ska komma hit. Han ska vara här vid tio tiden och då skulle han busa lite med Vincent och sen ska jag och han iväg til Gränby för lite mer shopping! Har suttit och funderat lite på vad som mer behövs köpas och tänkte skriva ner en liten lista snart så jag vet att jag kommer ihåg sakerna.
 
Vi får höras mer när jag kommer hem igen.
Ha en bra söndag!
 
// Matilda Nakev

En bra dag

Publicerad 2012-09-15 23:31:37 i MatildaNakev,

Ja Mathilda har ju skrivit lite om dagen. Vi åt först lunch på stan och sen kollade vi runt i en massa butiker. I vissa butiker stod vi LÄNGE i provhyttarna, haha inne på vero moda blev det 45 min i provhytten typ. Fick med mig en hel del fint hem, men jag spenderade inte hela budgeten som jag fick av min morbror idag, har lite mindre än hälften kvar så ska till gränby imorgon och shoppa mer. Hoppas på att hitta en massa annat fint där. Så därför kommer det upp bilder på allt imorgon istället. Tänkte att jag lägger upp allt på en gång.
 
Nu ligger jag i sängen och pratar med lite personer och ska snart göra mig ordning för att sova, eftersom de bli shopping imorgon igen så måste jag vara hyffsat utvilad. Man blir trött av att springa runt på stan och leta kläder och in o ut iprovhyttar där man hela tiden ska av och på med kläder. Men kan inte annat än att säga att jag ÄLSKAR at shoppa haha! Och tack älskade bästavän som var med som sällskap och smakråd. En riktigt mysig bästisdag på stan♥
 
Som ni set så gästblogade Fannie imorse, tänkte att jag skulle kommentera de lite, men det gör jag imorgon! Sov gott!
 
// Matilda Nakev

Some Nights i dream about you

Publicerad 2012-09-15 22:45:50 i MathildaOhlsson,

 Har inte gjort så mkt från jag skrev sist har suttit o kollat fram för datan och lyssnat på radion där Storvretas premiär match mot Warberg sändes. Det blev 8-1 Storvreta så det var en väldigt lätt seger för dem. Men nu ska jag snart hoppa i säng tror jag eller så kollar jag på ett OTH avsnitt innan jag ska sova. MEn avrundar kvällen med en låt!
 
 
// Mathilda

15/9

Publicerad 2012-09-15 19:57:03 i MathildaOhlsson,


Hej!
 
Sitter hemma i soffan med min familj och kollar på något skit på tvn haha.
Dagen började med att jag gick upp o duschade och att vi sedan åkte in till stan med 11.23 tåget och möte upp Matildas morbror och åt lunch på cupido. Sen blev det en hel del shopping för Matilda, men jag kunde inte hålla mig från att inte köpa något så jag köpte en halsduk haha.
 
När jag kom hem så åkte mamma och Mikke och köpte sushi till mig o dem medans mina bröder fick äta rester.
Vet inte vad jag ska göra resten av kvällen men det blir troligen att kolla påp tvn o ta det lungt.
 
 
Ha en fin lördagskväll!
 
// Mathilda
 

HEJ HOPP

Publicerad 2012-09-15 10:20:35 i Allmänt,

Hallå alla underbara själar!
Nu blir de lite gästbloggning från mig. Jag heter Fannie Blomquist och är 17 år. Bor i Uppsala och går i samma klass som bloggägarna. 
 
Så nu undrar ni säkert. Hur är det att gå i samma klass som dessa små prinsessliknande varelserna?
Och då vill jag bara säga att det är inte så farligt som man tror. Det uppstår kaosartade skrattattacker lite då och då som endast dom själva förstår, det pratas om killar ibland...ganska mycket....hela tiden. Men det är ändå en mysig närvaro med små rosa fluffiga moln i atmosfären. Även om brudarna kan va lite (MYCKET) knasiga så tycker jag om dom väldigt väldigt mycket. Jag skulle nog kunna säga att jag älskar dom. Eller va?! Eller jo. Det gör jag. Jag älskar dom så himla mycket, och jag tackar gudarna (eller det finns ju bara en enligt kristendomen?!) för att jag har fått lära känna mathildorna (mathilda n - h). 
 
Den här bloggen är ju väldigt fin dårå. Det ska man inte sticka under stolen med. MEN om ni vill se en lite...hm, hur ska jag uttrycka mig. Tuffare (?!) blogg så tycker jag att ni ska kika in på min blogg som ligger länkad nedan. Tyvärr har jag inte tid att skriva mer nu men jag kommer förhoppningsvis bryta mig in hit någon mer gång och gästblogga. 
 
PUSS PÅ ER ALLA!
 
www.blomquist.blogg.se
 
                                                                                                                                                    

SHOPPING

Publicerad 2012-09-15 09:35:00 i MatildaNakev,

Vi vaknade vid nio tiden då larmet ringde. Sen låg vi och pratade till salldeles nyss och nu gick Mathilda precis in i duschen. Så jag passar på att blogga lite. När Mathilda är klar så ska vi äta frukost och sen fixa oss. Klockan 11.23 ska vi ta tåget in till stan och möta min morbror. Först blir det väl att vi käkar lunch och sen ska jag shoppa en massa. Ska få pengar av min snälla morbor och göra det. Min lillebror fick de i våras och skulle också ha gjort de då egentligen men vi har skjutit upp de till nu pga vissa saker så idag blir det en hel dag på stan för mig och Mathilda. Hoppas på att hitta en massa fint nu. Det är mycket jag behöver då min garberob börjar bedtå av gamla klader. Känns som jag har på mig samma sak varje dag nu i princip. Men det blir det ändrig på idag.
 
Bilder på alla kläder som jag köper kommer ni få senare.
Vet inte hur bloggningen kommer bli idag då vi kommer vara på stan mestadel men annars så hörs vi ikväll igen.
 
// Matilda Nakev

Tips

Publicerad 2012-09-14 23:41:00 i Tips,


Vi tänkte tipsa om lite bra bloggar som våra vänner driver.
 
 


One Tree Hill

Publicerad 2012-09-14 22:38:51 i MatildaNakev,

Sitter hemma hos Mathilda i köket och har precis kollat på två avsnitt från one tree hill. Vi började kolla på säsong åtta, och de var på tiden att vi börja kolla på den. Säsong 7 blev vi klar med på sportlovet så det har ju gått några månader haha.
 
Vi har mest suttis vid datan sen vi kom hit. Även pratat lite i telefon med både Malin och Lovisa.
 
 
// Matilda Nakev

Mot tåget

Publicerad 2012-09-14 18:26:44 i MatildaNakev,

Slänger in ett kort inlägg innan jag går mot tåget. Väskan står packade och jag ska bara byta byxor snabbt och sen är jag klar för att gå mot tåget, tåget går 18.57 här i från storvreta och är framme i skyttorp 19.06.

//Matilda Nakev

Planerna för ikväll

Publicerad 2012-09-14 17:07:38 i MatildaNakev,

Hejsan!
 
Sitter vid datan nu i köket och håller mamma lite sällskap medans hon lagar mat. Kom hem för en timme sen ungefär och som vanligt när jag kommer hem så hoppas jag direkt i mjukisdressen och kollar igenom lite vänners och andras bloggar. Har precis skrivit lite med Mathilda på Whatsapp också. Vi pratade tidigare idag om att kanske ses och sen bestämde vi nyss att jag skulle åka till henne och även att jag spenderar natten där. Blir mysigt♥
Vi har inte planerat något speciellt att göra utan vi kommer bara umgås, prata och säkert kolla på något på tv:en. Bara ta det lugnt helt enkelt.
 
Nu ska jag hjälpa mamma med dukningen och om en stund blir det middag. Efter det ska jag packa iordning väskan jag ska ha med till Mathilda. Vi hörs säkert ikväll när jag är med Mathilda
 
// Matilda Nakev

RoS

Publicerad 2012-09-14 10:42:19 i MathildaOhlsson,

Hej!
 
Sitter i skolan just nu och väntar påp Rätten och samhället ska börja. Idag slutar vi 15.05 och ska då hemma och städa upp lite, det ser inte bra ut det ligger saker i hela huset efter mig haha för hade lite brottom i morse så haha :P
 
Men nu ska vi börja så bloggar mer sen!
 
 
// Mathilda

GodMorgon

Publicerad 2012-09-14 09:25:00 i MatildaNakev,

Sitter just nu och äter frukost i köket. Känns skönt att kunna sitta och äta i lugn och ro, ska inte träffa Malin utanför förens om typ 35 minuter.
Idag när man kollar ut ser man bara grått och en massa regn. Typiskt. Hade hoppats på att vi kunde få några soliga dagar. Förstår att det inte kommer vara varmt något mer men sol kunde dem väl ändå bjuda på? Blåser gör det också. Man får väl se när det är dax att ta fram tjockare jacka igen, men hoppas det dröjer ett litet tag till iaf.

Nu har jag ätit upp frukosten och ska bortsta tänderna och sen byta om så slipper de bli så stressigt på slutet. Jag är väldigt duktig på att få det stressigt på slutet även fast jag liksom har haft två timmar på mig att fixa mig. Haha.

Vi hörs antingen i skolan eller när jag kommer hem igen!

Jag älskar dig♥
 
//Matilda Nakev

God Natt

Publicerad 2012-09-13 22:18:00 i MatildaNakev,

Tänkte bara kika in här och säga god natt till alla. Ska inte riktigt riktigt lägga mig än men om en liten stund iaf. Vi har ju sovmorgon imorgon så vi börjar inte förens 20 i elva som varje fredag. Skönt att kunna sova typ två timmar längre. Kommer nog förmodligen upp ett inlägg imorgon innan jag åker till skolan.
Nu ska jag byta om till sovkläder och sen lägga mig i sängen o kolla runt lite innan jag försvinner in i drömmarnas värld.
 
//Matilda Nakev

John tucker must die

Publicerad 2012-09-13 21:51:59 i MathildaOhlsson,

Hej!
 
Idag började det med att tåget var en halvtimme försent men hann precis till skolan typ. HAde då Spanska och sedan Svenska och engelska före lunch och sedan historia och matte. Slutade halv fyra och tog då bussen ner på stan med Lovisa för att jag skulle köpa ett par nya träningsbyxor och Lovisa skulle köpa nya strumpor. Vi tog sedan 16.40 tåget hem, när jag kom hem så åt jag lite mat och bytte sedan om för att cykla ner till skolan och höll i pingisträningen mellan 19 och 20.30. Sitter  nu hemma i soffan och kolla på john tucker must die, ar sett den tre ggr så det här blir fjärde gången tror jag :P
 
Men ska lägga ner datan nu för den kommer när som helst dö typ :P
 
// Mathilda

13/9

Publicerad 2012-09-13 15:40:15 i MatildaNakev,

Sitter hemma hos mormor och morfar just nu. Kom hit för ett tag sen. Var tvungen att gå ungefär två timmar tidigare ifrån skolan för skulle iväg på en sak. Nu sitter jag som sagt hos mormor och marfar och ska snart åka först förbi pappa och hämta en sak och sen vidare mot Arlanda för att hämta upp min morbror där. Han kommer nämligen hit på besök över helgen.

Ska ladda upp bilder nu från igår och så tidsinställer jag det satt de kommer upp vid fem tiden ungefär. Så klicka er in här klockan fem så kommer det finnas en massa bilder från igår uppe.

// Matilda Nakev

<3

Publicerad 2012-09-12 19:38:00 i MathildaOhlsson,


Fick några bilder av Matilda så hon beställt hem. Hon var så snäll så hon beställde fler av vissa så jag också kunde få några bilder :) Så ska sätta in några av bilderna i ramar hade jag tänkt, så det blir en tur till IKEA för att skaffa det :) Tack snäll Matilda för bilderna! Älskar dig! ♥
 
// Mathilda
 

12/9

Publicerad 2012-09-12 18:44:26 i MathildaOhlsson,

Hej!
 
Ja idag så var vi hemma hos Malin och åt lite pannkaor och umgicks, jättemysigt!♥
Blev hämtad vid fyra tiden av mamma och fick då köra hem :)
Har inte gjort speciellt mkt från när jag kom hem, pratat med mamma lite och ätit middag. Åt kräftor som var kvar sen i Lördags när resten av familjen åt det, de andra skulle äta pyttipanna och det ville inte jag ha :P
 
Ska försöka leta reda på en bibel nu ska jag kan göra svenska läxan, annars om jag inte hittar den så får jag skita i det helt enkelt.
 
Vet inte vad jag ska göra i kväll, fast det är inte så mkt kvar på kvällen. Men jag ska iallafall ta mig ut på en springtur!
 

Tre bilder från idag, kommer fler senare som är från Lovisa och Malin!


 
 
 
// Mathilda

Mysdag♥

Publicerad 2012-09-12 17:53:46 i MatildaNakev,

Hejsan kom hem från Malin vid tio över fem. Vi åkte ju som sagt dit och umgick lite innan vi gjorde pannkakor och det togs en massa bilder så antingen jag eller mathilda kommer lägga upp de här på bloggen senare när vi fått dem skickade till oss. Efter lunchen mös vi alla ner oss i soffan och hyrde en film som vi kollade på. Den var väldigt bra faktiskt, Nobels testamente tror jag den hette. Den borde ni se.
 
Towe åkte under filmen och sen åkte Lovisa efter filmen och Fannie straxt efter. Jag och Mathilda var kvar och vi började kolla på en massa hårvideos och testade frisyrer och sen kom dem på att vi skulle hämta Malins smink och prova att göra en sotning på mina ögon. Ja vi kan väl säga att det gick sådär och att jag var tvungen att tvätta bort de efter men om de tränar lovar jag att dem kan bli riktigt duktiga! Sen vid typ kvart över fyra kom Mathildas mamma och hämtade henne. Jag och Malin gick in på hennes rum och läste en tidning och pratade lite innan jag gick hem för att äta. Malin undrade vad jag skulle göra senare och frågade om vi kanske kunde hitta på något så vi får se vad som händer sen helt enkelt. Vi bor ju sånära varandra så man kan liksom bara gå över en stund även fast klockan är rätt mycket. Jag hade iaf en jättemysig dag med mina favorit tjejer!♥
 
Nu ska jag läsa ikapp på alla bloggar, har typ inte läst bloggar på två-tre dagar haha.
 
Vi hörs!
Haha precis nu när jag skulle trycka på publicera så plinga det till i mobilen och Malin sa att hon var färdig och att jag skulle säga till när jag kunde ses haha så blir väl att träffa henne nu igen en stund :)
 
//Matilda Nakev
 
 

Pannkakslunch

Publicerad 2012-09-12 10:21:09 i MatildaNakev,

Just nu sitter jag, mathilda, fannie, lovisa och towe hemma hos Malin. Ja Malin är ju såklart också med. Vi ska snart äta pannkakor till lunch.
Det är fyrisdagen i skolan idag så vi behöver inte vara där. Det är bara närvarouppropet som är obligatorisk så vi åkte hit till storvreta direkt efter det.

Nu ska jag vara social med de andra tjejerna så hörs vi senare.

// Matilda Nakev

Hej hemskt mycket hej

Publicerad 2012-09-11 19:55:00 i MathildaOhlsson,

Hej!
 
Skolan idag som vanligt började 9.45 och slutade kvart över fyra toog 16.49 tåget hem med Lovisa, Ingela skulle åkte också det tåget så hon gjorde sällskap med oss!
 
Kom hem vid tiov över fem ungefär pratade då lite med mamma om en sak, en bra sak!
 
Har ätit lite pannkakor och kollat på tvn lite, ganska skönt att inte göra något. Ska fortsätta o kolla på tvn nu och ta lite te och ett äpple.
 

 
// Mathilda

11/9

Publicerad 2012-09-11 08:06:49 i MatildaNakev,

Godmorgon!
 
Sitter just nu vid köksbordet och dricker en smoothie medans jag pluggar spanska glosor. Eller ja just nu skriver jag här men innan pluggade jag på dem lite och ska läsa igenom dem igen efter inlägget. Har sovmorgo till kvart i tio idag. Därför har jag inte så jättebråttom utan kan ta det lugnt, gick upp vid sju tiden så jag är nästan helt klar också. Ska bara packa väskan och byta byxor och sen är jag färdig att gå, men det är om en timme ungefär då jag ska möta Malin utanför vid nio tiden.
 
Idag är det en lång dag. Vi slutar inte förens kvart över fyra. Så är väl hemma vid kvart över fem kanske. För idag ska jag nog direkt hem. Nej nu ska jag stänga ner datan innan den dör av sig själv haha.
 
Vi höra antingen i skolan eller när jag kommit hem ikväll!
 
Ha en bra tisdag!
 
// Matilda

Springtur

Publicerad 2012-09-10 22:28:42 i MathildaOhlsson,

 
Sitter just nu framför tvn och ska snart gå o lägga mig.
Har gjort en del sen jag skrev sist eller ja. Har gjort klar alla spanska men glömde att göra svenskan men fattade den ändå inte haha. Har även varit ute på en kortare springtur på 2.5 km det tog 15 min ca, det är väldigt bra för mig då jag inte har tränat på ett tag, det är inte många ggr det har hänt att jag orkat 2.5 km i ganska högt tempo utan att stanna.Var redan trött i benen efter 0.5 km men bet i hop för att klara det. Jag har ett mål när det kommer till löpningen och det är att kunna springa en mil på mindre än en timme om ett år ungefär, det ska jag lyckas med det är jag fast besluten med.
 
Nu ska jag stänga ner datan och fixa iordningen mig för natten, Godnatt!!
 
 
// Mathilda

Tionde September

Publicerad 2012-09-10 18:05:15 i MatildaNakev,

Skola som vanligt idag då. Gick mellan halv nio och halv tre. Sen följde jag med Malin och Towe ner på stan. Malin skulle byta ett par skor och Towe skulle kolla efter en höstjacka men köpte en tjocktröja istället. Vi mötte upp två som Malin kände och satte oss på Donken. Där köpte Towe en glass och Malin en milkshake. Efter det tog jag och Malin bussen hem till storvreta. Var hemma vid fem tiden så har varit hemma i typ en timme nu.
 
Nu rpoar mamma att jag ska komma och skära sallad till maten så det är vad jag ska göra nu och sen blir det att äta. Efter middagen ska jag även plugga lite spanska men innan spanskan ska jag lägga in en bildbom med bilder från i Lördags!
 
Hörs snart!
 
// Matilda Nakev

10/9

Publicerad 2012-09-10 17:46:54 i MathildaOhlsson,


Hej!
 
Orkade inte blogga i går var ganska trött efter i Lördags så jag kom hem halv tre och somna inte förens fyra, skulle ha kommit hem vid tjugo i ett då jag tåg tjugo över tolv tåget hem men det hände en olycka på vägen så fick sitta på tåget i två timmar lite drygt.
 
I går gjirde jag inte så himla mkt, kolla mest på tvn och sov.
 
Idag var det skola som vanligt började 8.30 och slutade 14.35, tog tåget hem med Lovisa 15.19. Från jag kom hem så har jag städat trapphusen och kollat lite på tv. Ska nu börja med Spanskan som ska vara klar i mrn.
 
Här är två bildef från i Lördags! Hade det jättebra i Lördags med mina underbara vänner! ♥
 
 


// Mathilda
 

Utvilad

Publicerad 2012-09-09 17:13:16 i MatildaNakev,

Vid tio i tre var jag så trött så jag beslutade mig om att lägga mig en stund. Sa till mamma att väcka mig vid halv fyra och det gjorde hon men då var jag fortfarande jättetrött så sa till henne att väcka mig om ett tag igen vilket hon då gjorde vid halv fem. Då kände jag mig lte mer utvilad och gick upp.
Så jag har inte gjort så mycket mer idag än att första ligga i sängen och kollat runt en massa på internet och sen sovit haha.
 
Nu sitter jag och på min säng och bloggar och väntar på att middagen ska bli klar. Vi ska alldekes strax sätta oss vid bordet och äta lövbiff med flyftpotatis och gräddsås. Blir nog gott.
Har även hunnit fixa mig lite. Klätt på mig och målat på ett lager mascara. Kanske låter onödigt då klockan är över fem men efter middagen väntar jag bara på att Malin ska sms mig när hon kommit hem från sin träning så jag kan kila över dit en stund och plugga lite spanska med Malin. Vi fick ju uppgifter att göra eftersom vi inte hade några lektioner i veckan som var, så det ska vi göra tillsammans.
 
Sen när jag kommer hem är det duscha och förbereda sig inför skolan imorgon som gäller. Ska även fösöka hinna med att fixa och måla naglarna, men det beror på vilken tid jag är hemma igen.
 
Nu ska jag hoppa i ett par byxor också så slipper Malin och hennes familj se mig i pricka pyjamas shorts ;) Men först är det middag som står på listan!
 
// Matilda Nakev

Kulturnatten

Publicerad 2012-09-09 13:58:17 i MatildaNakev,

Igår kväll började vi som sagt med god middag och underbart sällskap hemma hos Malin. Blev mycket skratt och massa prat.Vi tog kvart över åtta bussen in till stan där det var fullt med folk. Vi träffade en massa människor och gick runt och kollade. Dansade till musiken som fanns vart man än gick och hade det underbart skoj! Bästa kulturnatten skulle jag vilja påstå. Blev hemgång mot storvreta vid halv två för min, malins och kristofers del. På bussen träffade vi på ännu mer härligt folk så vi pratade med dem hela resan.
Var hemma vid kvart över två och la mig runt halv tre med ett leende på läpparna. är så jäkla lycklig över att just jag har dem här fina vännerna. Ni är dem bästa man kan ha!
 
Nu ligger jag bara i sängen och tar det lung. Är fortfarande trörr haha men var uppe vid tio imorse iaf. Nej idag blir det bara en slappdag!
 
Bilder har Lovisa på sin kamera, ska försöka få upp några ikväll annars kommer det nog imorgon!
 
// Matilda Nakev

Fix

Publicerad 2012-09-08 17:49:46 i MatildaNakev,

sitter nu på golvet i mitt rum och Mathilda gör en fiskbensfläta på mig. Snart kommer fannie, Josefin och Danne stå utanför och då ska vi gå över till Malin. Tiden hade ändrats så vi ska vara där lite tidigare än vad de var sagt. Så det blev lite stressigt för oss med smink och så men det gick bra iaf.

Ni får ha en bra kväll så hörs vi!

// Matilda Nakev

Hemmalagade köttbullar

Publicerad 2012-09-08 13:59:32 i MatildaNakev,

Hej!
 
Nu sitter jag och mathilda i hennes kök och har precis ätit. Vi gjorde hemmagjorda köttbullar själva och kokade makaroner till. Köttbullarna blev väldigt bra för att vara första gången.
 
Vi gick upp vid tio idag ochh sen dess har vi bara tagit det lungt och inte gjort något speciellt, bara pratat en massa och spelat ett spel på hennes mobil. Snart ska vi klä på oss och sen vid 16.23 ska vi ta tåget till Storvreta. Då ska vi hem till mig och jag måste byta om där till andra kläder.
 
Halv sju ungefär ska vi hem till Malin och äta middag där med några tjejer i klassen. Efter det ska vi kanske in till stan och kolla läget. Inget är bestämmt än så vi får se vad vi hittat på ikväll.
 
Vi hörs!
// Matilda Nakev

breaking dawn

Publicerad 2012-09-07 23:48:08 i MathildaOhlsson,

 Godkväll!
 
Just nu sitter jag o Matilda i soffan o har precis kollat klart på breaking dawn part 1 och ska snart gå o lägga oss.
 
Vi slutade strax efter tre idag och åkte då ner på stan och hyrde filmen, vi tog sen 16.49 tåget hem. Vi har inte gjort så jätte mkt från vi kom hem, vi har pratat en hel del som vanligt och kollat runt på datan. Vi har även försökt att komma på någon idé till vårat företag som vi ska skapa på entreprenörskapen, men det har inte gått så jätte bra men någon idé har vi någon kanske kommit fram till, men vi får se.
 
Nu ska vi alldels starx sova, Godnatt!!
 
 
 
// Mathilda
 
 
 

7/9

Publicerad 2012-09-07 08:51:36 i MatildaNakev,

God morgon!
 
Sitter nu och äter frukost samtidigt som jag kollar lite på vakna med the voice och bloggar. Efter jag har ätit så ska jag bara sätta upp håret och klä på mig. Sminket är redan klart.Ska såklar också borsta tänderna såklart.
Efter skolan ska jag med Mathilda hem till henne, blir även att sova där ikväll. MYS♥
Vi ska bara vara hemma och se på film.
 
Ska träffa Malin här utanför vid halv tio för att ta bussen till skolan. Nej men vi får höras senare!
 
//Matilda Nakev

Framkallning av bilder

Publicerad 2012-09-06 22:39:38 i MatildaNakev,

Har precis suttit och beställt en massa bilder från fuji.se. Dem hade ett erbjudande att beställa 100 kort gratis, man behövde bara betala 29 kr för frakten. Så då passade jag på att beställa nu ikväll eftersom erbjudandet går ut idag.
Därför har jag inte haft tid o bloggar för har suttit och hållt på med det i typ en och en halv timme. Haha tar tid att bestämma vad man skulle ha med för bilder, dock så hade jag inte 100 olika bilder som jag ville ha ut(är så dolig på att ta kort så fanns inte så många) men jag fyllde iaf dem där 100 för tog eftra kopior av vissa.
 
Nej nu har jag borstat tänderna och tvättat bort sminket så ska krypa ner i sängen och sova. Tur att vi har sovmorgon imorgon annars skulle jag vara död imorgon. Jag behöver ett visst antal timmars sömn för att fungera som en människa.
 
Men vi hörs imorgon! Ska försöka skriva innan jag åker till skolan. Kanske hinner ge er ett litet smakprov på några bilder som jag skickat efter ;)
 
Godnatt, sov gott!!
 
//Matilda

Sjätte september

Publicerad 2012-09-06 18:29:43 i MatildaNakev,

Hejsan!
 
Sitter just nu hemma hos mormor och morfar. Åkte hit efter skolan som slutade halv fyra. Har ätit middag med mormor och morfar och ska om typ 30 min gå ner till Gottsunda centrum där mamma jobbar och sen ta bussen hem med henne.
 
Vi hade sovmorgon imorse. Våran spanska lärare har varit borta den här veckan och då skulle vi jobba spanska hemma istället och som tur är så ligger båda spanska lektionerna direkt på morgonen så man kunde ta sovmorgon båda dagarna. Bara man gör det man ska så spelar det ju ingen roll om man gör det på tiden som lektionen skulle legat på, eller hur?
Vi hade ju även historia redovisning idag, jag skulle prata om Invasionen av Polen 1939 och jag tror det gick bra. Hoppas på det.
 
Annars har det inte hänt något speciellt idag. Ska som sagt åka hem. Imorgon är det fredag och vi börjar 10.50, skönt att alltid ha sovmorgon iaf två dagar i veckan! Och imorgon är det bara roliga lektioner. Två lektioner Rätten och Samhället och efter det Entreprenörskap.
 
Men vi hörs när jag är hemma i Storvreta!
 
 

6/9

Publicerad 2012-09-06 18:03:04 i MathildaOhlsson,

Hej!
 
Idag har det varit skola som vanligt. Vi hade redovisningar på historian och det gick helt okej tror jag.
Slutade halv fyra och kom hem vid fem tiden.
Har sen dess hunnit packat allt som jag ska ha med mig till mamma och skickat iväg stödord och källor som vi anväde oss av på historian.
 
Ska nu äta lite mat och sedan åka till mamma o lämna mina saker och sedan åka iväg och hålla den första träningen på pingisen för säsongen.
 
 
Hörs senare eller i mrn!
 
// Mathilda

5/9

Publicerad 2012-09-05 21:36:58 i MathildaOhlsson,


Hej!
 
Har inte suttit vid datan i dag, så har inte kunnat bloggat något, men bättre sent än aldrig:P
 
Dagen i dag var en kort skoldag, och sedan lite plugg i bibloteket. Sedan vid ett tiden så tog jag o Malin Fannies cykel ner på stan medans Fannie och Lovisa tog bussen. När vi kom ner på stan så fikade vi på Waynes och sedan gick vi lite snabbt på stan, blev ett par svarta jeans flr mig :)
 
tåg tåget hem vid fyra, men kom hem först runt sex tiden, för stannade o pratade med mamma om lite saker innan jag fortsatte hem till pappa.
Har inte gjort så mkt här hemma, lagat lite mat och läst historia, men kan den inte så himla bra så ska läsa den igen nu några ggr och sen i mrn på t¨åget o så hade jag tänkt.
 
Nu ska jag runda av och lägga mig o läsa historia o sedan sova!


 
 
Godnatt Alla fina!
 
// Mathilda

SvtPlay

Publicerad 2012-09-05 18:31:00 i MatildaNakev,

Då har jag både jobbat samhällskunskap och ätit middag sen sist jag skrev. Skulle ju föklara en massa ord inom arbetsmarknaden, det var totalt 38 ord och jag har n
io kvar som jag måste kolla upp lite mer nogrant och kanske fråga nån lite mer om. Så dem lämnar jag till nån annan dag denna vecka.
 
Nu tänkte jag ta en lite paus från pluggandet och lägga mig i sängen och kolla på Ung och Bortskämd avsnitt 2 innan jag sätter mig och läser igenom historian igen. Ska även ta ett bad, om det blir innan eller efter historian återstår och se.
Nej nu blir det som sagt sängen och svtplay som gäller!
 
 
// Matilda Nakev
 

Plugg

Publicerad 2012-09-05 16:04:19 i MatildaNakev,

Hejsan!
 
Sitter nu i köket och har gjort klart det jag ska säga på historiaredovisningen imorgon. Har även skrivit in mina punkter på Power Pointen. Har även pluggat på det jag ska säga och kan nog det nästan utantill, man får ju ha stödord med sig så det ska jag nog klara. Ska läsa igenom det några gånger ikväll också tänkte jag.
Väntar även på svar på FaceBook från Erik, en av dem som gör grupparbetet med mig, behöver hans punkter som han vill ha med på Power pointen. Tror att våran lärare ville ha in dem en dag iförväg och det är ju idag så den ska jag skicka in senare när jag har alla punkter.
 
Nu ska jag lägga undan historian för ett tag och plocka fram Samhällskunskaps boken istället. Jag ska förklara några ord inom arbetsmarknaden. Så nu är det alltså det jag ska underhålla mig med.
 
// Matilda Nakev

Ledig

Publicerad 2012-09-05 12:01:07 i MatildaNakev,

Hej!
 
Idag är det onsdag och det innebär att jag är hemma idag. Just nu slappar jag lite i soffan. har också läst igenom historian och om ett tag ska jag plugga in historian då vi har redovisning imorgon -.- Hatar muntliga redovisningar.
 
Sen så ska jag nog inte göra så mycket idag, ska bara vara hemma.
 
// Matilda Nakev

4/9

Publicerad 2012-09-04 20:57:55 i MatildaNakev,

Hejsan!!
 
Hann inte blogga imorse fast jag hade lång sovmorgon haha. Skulle ha hunnit men drog ut på allt annat så tiden räckte inte till på slutet ändå. Aja ni överlevde nog. Skoldagen var inte som alla dagar brukar vara och jag tänker inte kommentera den mer här på bloggen. Dem som var med förstår ändå.
 
Men iaf en sak i skolan var att våran klass fick bli faddrar åt en etta, SA12B. Vi fick sitta i små grupper och berätta lite om skolan och så.
Efter skolan fick jag skjuts hem av Malin och hennes pappa. Supersnällt verkligen!
 
När jag kom hem så myste jag lite med Vincent, han har blivit så mysig på sista tiden. Han vill hela tiden vara med mig och ska hela tiden sitta i knä i soffan. Haha han blir jättearg när jag sätter mig vid datan och kommer och hämtar mig o vill sitta i soffan igen. Sötis♥
 
Efter middagen så gick jag till Malin som bor bara typ två min ifrån mig, Vi satt i hennes rum och pratade om allt och lite till och kollade på lite bilder. Det behövdes verkligen, jättemysigt♥
 
Nu sitter jag i telefon med Mathilda så avrundar här då det blev lite svårt att skriva och prata i telefon samtidigt, haha har råkat skriva saker här som jag säger till Mathilda.
 
// Matilda Nakev

Drömmarnas värld

Publicerad 2012-09-03 22:55:00 i MatildaNakev,

Nu har jag tagit bort sminket och borstat tänderna. Ligger i sängen under mitt fina lakan med blommor på. Känner hur ögonen bara blir tyngre och tyngre för varje sekund som går. Det enda som lyser upp rummet är ljuset från ipaden i mina händer. Kurrar ihop mig till en liten boll. Snart är allt mörkt. Ja snart lyser inte ens ipaden uppm itt rum. Snart är jag inne i drömmarnas värld igen och undrar vad dem har att bjuda på inatt. Det återstår att se.
 
// Matilda Nakev

Godnatt

Publicerad 2012-09-03 22:21:00 i MathildaOhlsson,

Nu är jag klar med historian eller jag nästan ska fixa stödord och så i mrn hade jag tänkt. Känns skönt att vara klara med den nu iallafall.
 
Ska nu ta bort mitt smink och gå och lägga mig. I mrn börjar vi inte förens halv tolv så i mrn hinner man sov ut ordentligt och ta det lungt!
 
Det var allt för idag, Godnatt alla!

 Haha det är inte alltis lät med Engelska.. Kunde lika gärna ha varit jag haha!
 
 
// Mathilda

Storebror!♥

Publicerad 2012-09-03 20:51:29 i MatildaNakev,

Hej!
 
Idag var det skola som vanligt. Orkar dock inte skriva så mycket om den då det inte hände så mycket speciellt förutom att våran sam-lärare och hela klassen började asgarva på samhällskunsakpen. Haha skrattade så jag grät. Men orkar inte förklara varför då det är en LÅNG historia.
 
Efter skolan som slutade halv tre åkte jag hem till mormor och morfar. Mormor och jag åkte och hämtade mamma direkt sen åkte vi och handla lite blommor och sen till pappa för att hämta min packning (skulle ju åkt hem till mamma igår men så blev det inte så mormor var snäll och hjälpte mig med packningen så jag skulle slippa ta den på bussen). Från pappa åkte vi till Danmarks kyrka. Där ligger min fina storebror begraven. idag skulle han ha fyllt 19 år och vi åkte dit för att gratta honom lite med fina blommor. Känna alltid speciellt när man är där, som att han är bredvid eller nåt. Kan inte förklara känslan riktigt. Iaf graven blev fin och vi fick gratta honom♥
 
Därifrån övningskörde jag hem och hemma lagade vi mat och sen har jag inte gjort så mycket mer. Juste Tilde våran granntjej som bor mittemot fyller också år idag så var över och lämnade en liten present till henne och stannade där igår. Tror det var 7 år hon fyller. Hon är så söt!
 
Nu ska jag kolla på tv med mamma.
Imorgon har vi lång sovmorgon så jag ska allt få in ett inlägg innan jag åker till skolan.
 

En bild på storebrors fin grav från idag då vi satt dit blommor!♥
 
// Matilda Nakev

3/9

Publicerad 2012-09-03 20:00:00 i MathildaOhlsson,

Hej!
 
Skolan började som vanligt idag 8.30, O vi slutade 14.35. Det var en helt okej dag med nästan bara roliga ämnen :)
Kom hem vid fyra tiden ungefär och satt mig då vid datan på direkten för att börja med historian men har fort farande inte börjat.. så det känns inte så himla bra..Ååh hatar historia eller iallafall just nu. Men nu måste jag göra klart den här skiten..
Så nu avrundar jag här så jag hinner klart idag.

 
 
// Mathilda
 

Söndag

Publicerad 2012-09-02 13:46:27 i MatildaNakev,

Jag höll på att skriva godmorgon men insåg att ett vanlig hej är mer passande dena tid på morgone. Så Hej på er!
Nu kanske ni tror jag vaknade nu men det är fel. Jag var uppe vid tio tiden redan. Då blev det frukost och sen bara att ta det lugnt och nu har jag precis fått i mig lite lunch.
 
Har inga planer idag förutom att göra klart samhällskunsakpen från igår. Hann inte klart med allt då jag tog en paus för att se på film och sen gick vi ju över till pappas kompisar. Det var trevligt där. Vi satt och prata, kollade på foton från deras dotters börllop som hon hade i somras och sen kollade vi på en film.
Hemma igen så kollade jag lite på datan och sen la jag mig.
 
Ska även packa idag då pappa åker tillbaks till Norge imorgonbitti så han skjutsar mig hem till mamma redan idag så jag får med mig alla saker. Orkar inte åka tillbaks hit imorgon efter skolan för att hämta upp resväskan och sen åka med den till stan med buss för att byta buss där och ut till storvreta. Blir alltså lättare att åka dit redan ikväll.
 
Funderar på om jag ska lägga mig i sängen och se på en film på datan först innan jag börjar med skolarbete och packning. Ja så får det bli, det är ju trots allt söndag och då ska man väl få ta det lite lugnt också?
 
// Matilda Nakev

2/9

Publicerad 2012-09-02 11:25:33 i MathildaOhlsson,


Godmorogon!
 
Har precis ätit upp min frukost och ska alldeles strax be ge mig mot Skyttorp o trapphus städ.
Hela dagen är bokad men av mindre roliga saker, som skolarbete och städ men sånt måste också göras.
 
Ha en bra dag alla!
 
// Mathilda

25 års fest

Publicerad 2012-09-01 19:48:16 i MathildaOhlsson,


Hej!
 
IDag vaknade jag vid tio och gick upp o åt frukost gick sedan tillbaka till sängen och kollade klart på OTH avsnittet som jag började kolla på igår men somnade under :P
Sen så kollade jag lite på datan och gjorde inte speciellt mkt. Vid ett halv två tiden började jag fixa mig. För kl.15.00 skulle vi på 25 års fest för min kusin och hennes sambo som boda fylt/fyller 25 år nu i år.
Vi fick mat och fika, vi åkte hem vid 18.00 för jag började få huvudvärk så ville åka hem. Så nu sitter jag hemma i soffan o kollar på tv.
 
Idag har det bara regnat o regnat, men äntligen så har det blivit uppehåll. Så visste inte vad jag skulle göra med mitt hår då, eftersom om det är fukt/regnar ute så blir mitt hår lockigt på en gång om det är rakt och om det är lockigt så blir det ännu lockigare och inte alls fint.. Men bestämde mig tillslut för att köra på lockigt, men såklart hade jag inte min locktång så fick locka håret med plattången så det blev ju inte så jätte bra. MEn man lär sog väl att locka håret så småning om med plattången.
 
Nej nu ska jag umgås med min familj.
 
 
// Mathilda

I ensamheten

Publicerad 2012-09-01 18:31:55 i MatildaNakev,

Det blev att se en Maria Wern film. Såg drömmar ur snö, har sett den förr men hade sett alla som fanns hemma så det fick bli den igen. Om ni inte sett någon Maria Wern film så tycker jag ni ska göra det. Jättebra svensk kriminalfilm. Satt och kollade med båda pappa och anton, eller ja pappa somnade så han såg väl inte så värst mycket.
Antons kompis som ska sova här inatt kom även i mitten av filmen så han såg klart med den.
 
Nu sitter jag och äter middag i min ensamhet. Dem andra har åkt för att köpa pizza till killarna. Men jag tog rester från igår istället. Sen när dem kommer tillbaks så ska jag och pappa traska över till pappas kompis sm bor här i närheten.Vi ska väl hälsa på lite och sen traskar vi tillbaks hem igen. Kanske ser på nån film där eller något.
 
Nej nu ska jag äta upp och sen ska jag byta om till något annat än min rosa mjukisdress o så ska jag måla på ett lager med mascara. Borsta håret är kanske också en bra idé? ;)
 
Ha en bra kväll!
 
// Matilda Nakev

Att göra en regnig dag?

Publicerad 2012-09-01 15:30:02 i MatildaNakev,

En sak vi alla kan vara eniga om är väl att vi inte har något bra väder idag? Regnet smattrar ner även idag.
Därför tänkte jag ge lite tips på vad man kan göra en regnig dag som denna. För ibland kan de vara rätt skönt med regniga dagar, fast nu tycker jag iförsig att det har varit alldeles för många sådanna...
 
1. Krypa ner i soffan med täcke och kudde och ha film eller serie marathon.
2. Ringa en eller flera vänner och antingen ha filmdag med dem eller spela en massa sällskapsspel.
3. Umgås med familjen. Spela spel tsm eller hitta på något annat mysigt.
4. Gå på bio. Det är verkligen något som passar att göra på regniga dagar.
5. Läsa en bra bok. Jag tycker det är väldigt avkopplande att sitte i soffan under täcket och läsa medans man hör regnet smattra ner utanför.
6. En lite tråkigare sak man kan göra är ju att göra klart skolarbete och läxor man har. Jag gör hellre sånt en dag då det regnar ute än på en dag då det är fint väder och det finns så mycket annat roligt man kan hitta på ute.
 
En sak som är bra med regnet är ju att man inte behöver ha dåligt samvete för att man sitter inne en hel dag, vilken kan vara väldigt skönt att få göra ibland. Ja man kan helt enkelt slappa en hel dag utan att känna att man kanske skulle ha gåttut och hittat på något egentligen.
Nej nu ska jag ta en paus i skolarbetet och kolla på någon film eller serie tror jag!
 
// Matilda Nakev
 

Lördag

Publicerad 2012-09-01 14:15:18 i MatildaNakev,

Hej!
 
Jag har inte bloggat tidigare idag av den enkla anledningen att jag inte suttit vid en data eller ipad på hela dagen frams till nu. Har bara tagit det lugnt framför tv:en och även städat här hemma.
 
Därför har jag väl inte så värst mycket att skriva just nu. Har inga planer för dagen men det blir nog att bara vara hemma och ska få lite samhällskunskap avbockat också. Ska bli skönt att ha det gjort liksom.
 
Annars hade vi e trevlig kväll igår. Hemmakväll med familjen och kusinerna. Sov gott sen när jag väl kom i säng för var hur trött som helst verkligen.
 
Nu ska jag sätta fart med samhällskunskapen, men kika in om en stund igen för då har jag nog lagt upp ett litet blogginlägg igen!
 
Ha en bra lördags!
 
// Matilda Nakev

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela